Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zpěvačka Mista radí, jak pečovat o mastnou pleť!

Zpěvačka Mista dnes poradí všem, které trápí mastná pleť
10. března 2016 | 12:00

Máte mastnou pleť a nevíte, jak proti ní bojovat, jaký make-up použít a jaké přípravky jsou pro vás ty pravé? Přímo pro vás je nový díl MistaFashion, v němž vám zpěvačka Mista a vizážistka Rouge Bunny Rouge Veronika Šorfová řeknou o mastné pleti úplně vše!

Pokud vás trápí mastná pleť, nezoufejte. Má to i své výhody. Na rozdíl od suché pleti je ta mastná napnutější, a tudíž i odolnější vůči tvorbě vrásek. Nemyslete si však, že mastná pleť nepotřebuje hydratovat. Ideální je používat pravidelně krém s matujícími účinky, který pleť nejen vyživí, ale zároveň i zbaví lesku.

Čistěte a tonizujte

K čištění pleti si vybírejte pleťová mléka, která mají stahující účinky. Takové čisticí mléko nebo čisticí voda pěkně odstraní celodenní make-up, pleť prosuší, ale nevysuší ji extrémně. Na čištění pleti je vhodné použít i gelový přípravek. Nejlépe s chladivými účinky, které zmírní zarudnutí a zklidní akné.

Tonikum volte s protizánětlivými a zklidňujícími účinky. Aplikujte ho ráno i večer na problémová místa.

Nezapomínejte na masku

Pleťová maska se postará o odstranění starých buněk, pokožku zjemní a zbaví mazu. Pokožka pak působí mladší, jasnější a je zmatněná. Vhodné jsou masky určené speciálně pro mastnou pleť, které ji zmatní. Také stáhnou rozšířené póry.

Jak se líčit?

Pleť je třeba ráno důkladně vyčistit. Následně můžete nanést make-up, který máte vyzkoušený a který vám maximálně vyhovuje. Nezapomeňte na fixační pudr, který pleť zmatní. Můžete ho používat i během dne, vhodné je nosit ho s sebou v kabelce. Pleť zbaví lesku na počkání.

Chcete se dozvědět víc skvělých tipů, jak bojovat s mastnou pletí? Sledujte video:2623553:gallery:true:true

Sledujte Bleskprozeny.cz, kde se každý druhý týden ve čtvrtek objeví exkluzivní video, ve kterém vám zpěvačka Mista se svým týmem profesionálů radí v oblasti krásy a módy.