Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Péče o nehty: Vyzkoušejte po zimě včelí vosk!

Video se připravuje ...
P-Shine technika nehty vyživí
VIDEO: Adam Balažovič
5. března 2016 | 06:00

Každá žena by měla vědět, že ruce jsou naší vizitkou, a tak je potřeba o ně výrazně pečovat. Především po zimě jsou nejen ruce, ale také nehty poškozené. Jednou z možností, jak je zregenerovat, je tradiční japonská technika P-Shine. Neznáte ji? Tak se podívejte na video.

K úpravě nehtů existuje mnoho technik. Někdo dává přednost klasickým gelovým nehtům, někdo zase novějšímu strip laku. I nenalakované nehty však mohou vypadat perfektně a reprezentativně, a to díky metodě P-Shine. Ta nehty navíc zregeneruje a dodá jim přirozený lesk.

Jak to probíhá?

Manikérka nejdříve upraví tvar nehtů, aby během růstu vypadaly stejně a co nejlépe. V dalším kroku je nutné zdrsnit pomocí speciálního pilníku nehtová lůžka, aby se včelí vosk dostal i do té nejspodnější vrstvy nehtu a mohl ho opravdu maximálně vyživit. Následuje aplikace včelího vosku a mateří kašičky, po které se začnou nehty nápadně lesknout. V další fázi se do nehtů vpravuje pudr z drcených lastur, který zafixuje včelí vosk a dodá lůžku potřebnou ochranu. 

Na závěr manikérka nanese na nehtové kůžičky výživný olejíček a na vyžádání klientky může i bílou tužkou zvýraznit špičky nehtů. Celá procedura končí příjemnou masáží rukou, která pokožku vyživí až na 24 hodin. 

Jak dlouho vydrží?

Díky této technice se nemusí nehty lakovat, protože jsou pevné a lesklé. Výsledný efekt většinou vydrží zhruba čtyři týdny – podle toho, jak rychle vám rostou nehty. Odrostů se ale nemusíte bát. Nejsou totiž na první pohled viditelné. Celá procedura trvá zhruba půl hodiny a stojí 300 až 400 korun. 

Sledujte i další novinky ze světa módy a krásy!