Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Rychlé ranní líčení do práce, které vám vydrží perfektní až do večera

Video se připravuje ...
Vizážista Tomáš Vida vám ukáže, jak na snadné líčení, které vydrží perfektní celý den
VIDEO: Adam Balažovič
2. září 2015 | 12:00

Toužíte po přirozeném a přitom snadném líčení, které zvýrazní vaše přednosti a vydrží bezchybné až do večera – nebo alespoň do doby, než se vrátíte domů z práce? Poprosily jsme vizážistu, aby nám ukázal, jak na to. Na co nesmíte zapomenout a na co se zaměřit, to se dozvíte ve videu.

Pro to, aby vám líčení vydrželo bezchybné až do večera, je potřeba pleť ráno dokonale vyčistit od zbytků nočního krému. Ideální jsou lehké mycí gely, pleťová tonika nebo micelární voda, kterými všechnu mastnotu z pleti ráno krásně stáhnete.

BB krém je lepší než make-up

Po osvěžení pleti pokračujte nanesením tónovacího nebo BB krému, který je lehčí než make-up a s nímž pleť působí svěžeji. Navíc v sobě zpravidla obsahuje i hydratační krém, takže není potřeba pod něj použít krém denní. Výhodou je, že vaše pleť tak není zatížena několika vrstvami kosmetických přípravků, vypadá svěže a mladistvě a může snadno dýchat. BB krém nanášejte od středu tváře a rozetřete jej do ztracena.

Pomocí korektoru zakryjte drobné nedokonalosti, jako jsou kruhy pod očima nebo začervenalá místa, a poté celý podklad přepudrujte lehkým fixačním pudrem, který zafixuje BB krém, aby vydržel až do odlíčení, a současně zmatní pleť.

Oční stíny jsou zase IN

Dermacol Dlouhotrvající báze pod oční stíny, 99 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
Autor: archiv firem
Před líčením očí nezapomeňte na celou plochu víčka použít podkladovou bázi, díky které jsou stíny výraznější, ale také mnohem déle vydrží a neslévají se do očních záhybů. Báze stačí nanést opravdu jen trošku, ale dejte si záležet na tom, abyste ji ve velmi jemné vrstvě rozetřela po celé ploše pohyblivého víčka.

Pro denní líčení volte takové barvy očních stínů, které nejsou příliš výrazné, působí přirozeně a podtrhnou krásu vašich očí. Vhodnější jsou přitom matné odstíny. Perleťové stíny si na denní líčení můžete dovolit jen v případě, že nemáte v oblasti očí žádné vrásky, které by stíny s třpytem mohly zvýraznit.

Dermacol Řasenka s ďábelským objemem, 249 Kč, koupíte na www.dermacol.cz nebo v prodejnách Dermacol
Autor: archiv firem
Líčení očí začněte tím, že větším štětcem nanesete pod obočí světlý stín, který opticky otevře oko a rozzáří pohled. Poté po celé ploše horního víčka rozetřete stín v trendy meruňkové barvě, která má schopnost oči opticky "vytáhnout" a zvětšit.

Pokračujte zvýrazněním kontury řas, a to pomocí měkké tužky na oči v tmavě hnědém odstínu. Černé linky působí při denním líčení příliš ostře a nepřirozeně. Řasy nezvýrazňujte po celé délce, ale jen asi od poloviny – směrem k vnějším koutkům – a tužku rozetřete do ztracena směrem nahoru, aby nebyl patrný přechod. Linku ještě zapracujte a zdůrazněte očním stínem v matné hnědé barvě, který ji zafixuje a zajistí, že vydrží perfektní až do večera.

Líčení očí dokončete řasenkou, tu použijte jen na řasy na horním víčku. Zvýraznění spodních řas se hodí spíše na večerní líčení.

Nezapomeňte na obočí

Dermacol Soft Eybrow Pencil, 99 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
Autor: archiv firem
Správně upravené a zvýrazněné obočí je klíčem ke každému úspěšnému líčení, protože vám dokonale orámuje tvář a udělá perfektní tečku za celou vaší snahou. Neměla byste jej proto vynechávat ani při denním líčení.

Pomocí měkké tužky na obočí jej dokreslete do dvou třetin délky směrem nahoru a pak směrem dolů. Tím vytvoříte dokonalý oblouk. Nakonec obočí spirálkou nebo kartáčkem vyčešte směrem nahoru. Tužka se tak lépe zapracuje a obočí bude působit velmi přirozeně.

Poslední tečky

Dermacol 16H Lip Colour odstín 04, 229 Kč, koupíte v síti drogerií
Autor: archiv firem

Celkové líčení dotáhněte tvářenkou, tou zvýrazníte lícní kosti. Používejte velký štětec a tvářenku lehce nanášejte směrem nahoru, díky čemuž docílíte liftingového efektu. Nakonec naneste rtěnku, která není příliš výrazná a jen podtrhne barvu vašich rtů. Ideálně takovou, která se neobtiskuje na skleničku a vydrží vám na rtech celý den.

 

Autor: red