Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V líčení letí 60. léta. Noste výrazné linky, falešné řasy a šik krátký sestřih

  • Rudé rty, výrazné linky, blond vlasy - look Marilyn Monroe je opět IN
    25. srpna 2015 | 06:00

    Není žádnou novinkou, že módní trendy se s oblibou vracejí. Letos to vypadá, že to nejlepší, co můžete udělat, abyste byla IN, je vypadat jako hollywoodská hvězda ze 60. let. Podívejte se, jaké líčení, doplňky a celkový look jsou letos trendy. Inspirujte se slavnými ženami stříbrného plátna.

  • Výrazné linky

    2412641:gallery:true:true

    Jestli je nějaký trend, který se drží napříč desítkami let, pak jsou to sexy oční linky. Takové, jaké nosila například Sophia Loren. Výrazné černé linky protažené a lehce zvednuté kousek za oko jsou prostě klasika, která nestárne. Jak dokazují i modelky na přehlídkách podzim/zima 2015.

  • Kočičí obroučky

    2412640:gallery:true:true

    Sluneční i dioptrické brýle jsou vždy dokonalý módní doplněk. Žádné ovšem nejsou tak stylové a ženské jako obroučky ve tvaru kočičích očí. Přesně takové, jaké měla Marilyn Monroe ve snímku Jak si vzít milionáře. Že tento šik look není jen pro mladé holky, názorně předvedla okouzlující Meryl Streep. Pokud si netroufáte na dioptrické, skočte si alespoň pro sluneční. V obchodech jich jsou plné stojany.

  • Pixie sestřih

    2412643:gallery:true:true

    V 60. letech se spousta žen – v čele s Audrey Hepburn, Twiggy nebo Miou Farrow – rozhodla pokořit pravidlo, že žena musí mít dlouhé vlasy. Takzvaný pixie střih slavil velký úspěch a není divu, že mu propadlo mnoho žen i v posledních pár letech. To, že s krátkými vlasy vyniknou vaše panenkovské oči a jste neodolatelně roztomilá, pochopily například Emma Watson, Anne Hathaway, Rita Ora nebo Katy Perry.

  • Falešné řasy

    2412647:gallery:true:true

    Nic neproslavilo modelku Twiggy tak jako velmi hubená postava a hlavně oči s řasami mrkací panenky. Dlouhé řasy z vás udělají ženu vamp, ve které se skrývá věčně romantická a zranitelná holčička, která potřebuje (alespoň naoko) ochránit před zlým světem. Své o tom vědí i neúnavné milovnice umělých řas – Eva Longoria a Kim Kardashian.

  • Rudé rty

    2412646:gallery:true:true

    Trend, který nikdy nebyl, není a nebude OUT. Nic není tak ženského, nesmrtelného a sexy, jako jsou rudě nalíčené rty. V 60. letech je měla každá slavná žena, a přestože je nejvíce proslavila Marilyn Monroe, neubránila se jim ani například Elizabeth Taylor. Sluší každé ženě v každém věku, a pokud ve své kosmetické taštičce nemáte alespoň jednu červenou rtěnku, měla byste to okamžitě napravit.

  • Platinová blond

    2412644:gallery:true:true

    Svět se rozděluje na dva typy žen – ty, které obdivují Marilyn Monroe, a ty, které milují Jackie O. I přes neochvějný styl první dámy amerického prezidenta Johna F. Kennedyho je ale pravdou, že osudové ženy jsou, bůh ví proč, většinou blondýny. Nebojte se a vyzkoušejte na svých vlasech platinovou blond. Právě teď je ten správný čas.

  • Přirozené obočí

    2412642:gallery:true:true

    Plné, výrazné a dokonale upravené obočí, které dodá perfektní tečku vaší tváři, bylo trendy v 60. letech a tento trend se naštěstí vrátil i v posledních letech. Krásné, přirozené obočí je totiž daleko jemnější a ženštější než tenké čárky, dodá vám tajemný pohled. Není divu, že zrovna Cara Delevingne je dvorní modelkou náročného módního mága Karla Lagerfelda.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.