Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Termální voda dokáže zázraky: Víte, proč ji používat?

10. července 2013 | 15:30

Vzniká hluboko pod zemí z "obyčejné" vody, která je během dlouhého přirozeného procesu obohacena o vzácné minerály, jako je železo, draslík nebo vápník. Některé kosmetické firmy na jejím základě vytvořily celé řady výrobků, ale můžete si ji pořídit i v čisté formě. A my známe pět důvodů, proč byste měla.

1. Zklidňuje pokožku

Právě to je hlavní devíza termální vody: dokáže zklidnit podrážděnou pleť a zmírnit její začervenání, proto je nepostradatelná zvlášť v létě. Můžete ji aplikovat na štípance, místa spálená od sluníčka nebo postižená vyrážkou.

2. Má léčivé účinky

Napomáhá totiž hojení a regeneraci pokožky a má protizánětlivé účinky. Lékaři ji dokonce doporučují jako doplněk k léčbě ekzému, svrabu a mnoha dalších kožních onemocnění. A to platí nejen pro tvář, ale i pro tělo.

3. Perfektně hydratuje

Termální voda dodá vysušené pleti vláhu nejen v letních vedrech, ale také v klimatizovaných nebo naopak přetopených místnostech. Každé ráno a večer s ní můžete zakončit čištění pleti: bohatě ji nastříkejte na tvář a po pár minutách lehce osušte.

4. Hodí se pro všechny

Suché pleti dodá hydrataci, citlivou zklidní, v případě té problematické pomáhá hojení a léčbě akné. Vyčistit a osvěžit ale umí i pleť normální či mastnou. A používat ji může celá rodina!

5. V horkých dnech osvěží

Jasně, můžete namítnout, že stačí běžná voda a rozprašovač. Termální voda má ale bonus v obsahu minerálů. Je to podobné jako s vodou z kohoutku a minerálkou - druhá jmenovaná má něco navíc, ovšem ani s ní se to nesmí přehánět.

...
Autor: Shutterstock

Autor: mab