Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Velký test antiperspirantů: Vyhlásily jsme válku potu!

12. července 2013 | 15:30

Někdo má rád kuličku, někdo sprej, někdo dává přednost tuhým antiperspirantům. Požadavky ale máme všichni stejné - chceme, aby nás celý den chránily proti pocení, přitom nezanechávaly skvrny na oblečení a pokud možno ještě hezky voněly. Zvládne to všechno jediný produkt? Vyzkoušely jsme nejpopulárnější antiperspiranty na trhu!

Ve spreji

Dove Original, Dove, 86,90 Kč

Známka: 1

Iva, redaktorka:
"Dokonale mi vyhovuje. Nepřebíjí vůni parfému, neštípe ani čerstvě oholenou pokožku, prostě nedráždí. Jen si nejsem jistá, jestli opravdu vydrží 48 hodin. Já ho používám ráno a ještě jednou později odpoledne. A to funguje na sto procent."

Stress Protect, Nivea, 89,90 Kč

Známka: 1

Lenka, redaktorka
: "Ocenila jsem, ze po aplikaci nezůstává na pokožce bílý pudrový povlak. Má příjemnou nevtíravou vůni, jako ostatně všechny spreje Nivea. Ochrana proti pocení vydržela celou pracovní dobu, zda však vydrží deklarovaných 48 hodin, nemohu posoudit, tak dlouho bych bez sprchy nevydržela."

Pearl & Beauty, Nivea, 82,90 Kč.
Autor: archiv firmy
Rexona aloe vera, Rexona, 74,90 Kč

Známka: 1

Tereza, studentka: "Splnil moje očekávání. Příjemně voní, po aplikaci neštípe, což mi vadí u mnoha jiných výrobků vadí, a hlavně: nezůstávají po něm stopy na tmavém oblečení. Vyzkoušela jsem ho i při pravidelném běhání na trase 5 km v teplém počasí a skutečně fungoval. Koláče v podpaží se nekonaly."

Pearl & Beauty, Nivea, 82,90 Kč

Známka: 1-2

Andrea, redaktorka:
"Perfektně zabraňuje pocení a příjemně voní. Je však nutné ho aplikovat z větší vzdálenosti, protože jinak dělá bílé skvrny na kůži a trochu pálí. Skvrny se bohužel objevují i na oblečení, takže určitě nestříkejte přes tričko, ale vždy přímo na kůži a nechte zaschnout. Moje očekávání ale jinak splnil."

Invisible for black & white, Nivea, 82,90 Kč

Activelle Cotton Dry, Oriflame, 139 Kč.
Autor: archiv firmy

Známka: 1-2

Eva, redaktorka: "Příjemně voní a slibuje 48hodinovou ochranu proti pocení. Upřímně řečeno si ale myslím, že to nedokáže splnit žádný produkt na trhu. Slibuje také, že nezanechá bílé stopy na černém oblečení, což můžu potvrdit, a žluté na bílém oblečení. To jsem bohužel neměla šanci zjistit, bílou nenosím."

Activelle Cotton Dry, Oriflame, 139 Kč

Známka: 2

Lucie, produkční:
"Oceňuji, že opravdu dlouho vydrží a příjemně voní. Při aplikaci i z doporučené vzdálenosti ale moc rychle nezasychá, podpaží je pak dlouho mokré. Uvítala bych spíš tuhou verzi, která by se pravděpodobně vstřebala rychleji a její použití by navíc bylo o poznání diskrétnější."

Tuhé

Dove Original, Dove, info o ceně v obchodě

Známka: 1

Míša, studentka:
"S tuhým deodorantem jsme zatím neměla zkušenost, používala jsem jen spreje. Jsem ovšem příjemně překvapená - skvěle se nanáší a nešpiní. Cvičila jsem s ním asi hodinu na X-boxu a moje tričko zůstalo suché. Myslím, že bude vhodný na pravidelné tréninky."

Maximum Protection Every Day Fresh, Rexona, info o ceně v obchodě

Známka: 1

Maximum Protection Go Fresh, Dove, info o ceně v obchodě.
Autor: archiv firmy
Nikola, art directorka: "Opravdu funguje na maximum, po jeho použití jsem se vůbec nepotila. Má se nanášet večer před spaním, což je zprvu nezvyklé, ale můžu potvrdit, že přes noc se účinná látka lépe vstřebá a působí pak celý den. Asi po týdnu se efekt trochu oslabil, ale i tak je to nejlepší antiperspirant, který znám."

Maximum Protection Go Fresh, Dove, info o ceně v obchodě

Známka: 2

Alexandra, asistentka:
"Tento antiperspirant sice slibuje 48hodinovou ochranu proti pocení, ale podle mé zkušenosti chrání nějakých dvanáct hodin - když ho tedy nanesete ráno, budete celý den v pohodě. Označila bych ho za klasiku mezi antiperspiranty, svůj účel splní, ale zázraky od něj nečekejte."

Stress protect, Nivea, 89,90 Kč

Známka: 3

Lucka, elévka:
"Tento deodorant mě úplně nepřesvědčil. Musím ho nosit u sebe a uprostřed dne znovu použít, na což nejsem u ostatních přípravků zvyklá. Slibuje taky, že zabrání pocení ze stresu, což se v mém případě tak docela nepotvrdilo. Má však příjemnou a svěží vůni."

Stress protect, Nivea, 89,90 Kč.
Autor: archiv firmy
V kuličce

Stress protect, Nivea, 89,90 Kč

Známka: 1

Míchaela, redaktorka: "Je skvělý, ihned se vstřebává, takže nedělá mokré skvrny na oblečení a dokonce nezanechává ani bílé stopy (hurá!). Krémová textura nedráždí ani čerstvě oholenou pokožku. Vůně není vtíravá, spíš čistá, mýdlová. Jediné, co bych vytkla, je skleněný obal, který se v tašce celkem pronese..."

Activelle Pure Care, Oriflame, 99 Kč

Známka: 1

Eliška, na mateřské dovolené
: "Antiperspiranty z řady Activelle jsem si oblíbila už dávno. Novinku Pure Care jsem vyzkoušela poprvé a hned jsem si ji zamilovala. Má téměř neznatelnou jemnou vůni, nezanechává skvrny na oblečení a dokonale mě chrání i před stresovým pocením."

Antiperspirant-Deodorant, Clinique, 580 Kč

Antiperspirant-Deodorant, Clinique, 580 Kč.
Autor: archiv firmy
Známka: 1-2

Marie, redaktorka: "Mně osobně vyhovuje dokonale, ale předesílám, že s pocením velký problém nemám. Líbí se mi, že je neparfemovaný, nedělá skvrny a je skladný - na letní cesty je to ideální společník. Nevýhodou pro někoho může být vyšší cena a fakt, že je potřeba chvíli počkat, než zaschne."

Only Imagine, Avon, info o ceně v obchodě

Známka: 2-3

Ivana, redaktorka:
"Moc hezky voní, ale vůně bohužel dlouho nevydrží. I když je na něm napsáno, že jde o antiperspirant, ani ochrana proti pocení není dlouhodobá. Když je horko, vyžaduji od podobného přípravku, aby vydržel skutečně co nejdéle, tenhle jsem musela aplikovat častěji."

Krémový

Maximum Protection, Rexona, 149,90 Kč

Známka: 1-2

Lenka, redaktorka:
"Novinka od Rexony mě zaujala konzistencí, nemám totiž v oblibě klasické tuhé sticky. Takhle se dá lépe regulovat použité množství. Funguje dokonale, výrazně omezuje pocení, jen je třeba ho po aplikaci nechat zaschnout. Má výraznou vůni, která mně vyhovuje, ale ne každému může být příjemná."

Autor: mab