Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

6 nejhorších potravin pro vaši pleť

  • 4. března 2013 | 08:00

    To co jíte ovlivňuje nejen vaši postavu, ale také kvalitu vaší pleti. Našli jsme šest potravin, které vám na kráse nepřidají.

  • Sůl

    sůl
    Autor: Shutterstock.com
    Také se někdy ráno probudíte, jste opuchlá a navíc máte pod očima obrovské pytle? Pak věřte, že to má na svědomí příliš soli v potravě. Pokožka kolem očí je velmi tenká, proto se na ní špatné stravování a péče okamžitě projeví.

  • Mušle a mořské plody


    ústřice
    Autor: Shutterstock.com
    Mušle, krevety a ostatní mořské plody zrovna dvakrát nesvědčí vaší pleti. Protože mají vysoký obsah jódu, dokáží způsobit na pleti pořádnou pohromu v podobě akné.

  • Bílé pečivo


    houska
    Autor: Shutterstock.com
    Bílé pečivo způsobuje rychlé výkyvy cukru v krvi. Jednoduché cukry oslabují funkci pleti vytvářet kolagen a díky tomu vyženou na povrch pleti nehezké flíčky a pupínky.
  • Cukr


    Bílý cukr kromě prázdných kalorií má negativní vliv i na imunitu a zvyšuje krevní tlak
    Autor: profimedia.cz
    Dortíky, tyčinky a cukroví jsou sice lákavými pamlsky, ale nesvědčí ani postavě ani vaší pleti. Místo rychlých cukrů si raději dejte sušené ovoce, med nebo čokoládu s vysokým podílem kakaa, která nejsou pro pleť pohromou.

  • Hranolky a smažené pochutiny


    hranolky
    Autor: Shutterstock.com
    Jídlo plné nasycených tuků, škrobů a soli je doslova zabijákem krásné pleti. Proto se raději obloukem vyhněte fastfoodům, a pokud nemůžete odolat jejich chuti, raději si připravte hranolky z čerstvých brambor a místo soli je ochuťte bylinkami.
  • Alkohol

    alkohol
    Autor: Profimedia.cz
    Alkohol dehydruje organismus a vysušuje pleť, která se stává citlivou, objevují se na ní vrásky a dostává nepěkně zašedlou barvu. Naopak velkou službu vám udělá čistá voda, která dokáže zachránit škody napáchané nocí prohýřenou v baru.

Klíčová slova:  dieta, jídlo, pleť, akné, strava, potraviny, hubnutí
Diskuse ke článku
.