Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

10 věcí, které musíte stihnout, než vám bude třicet

31. srpna 2012 | 07:29

Cesta ke třicítce je plná zkušeností, a okamžiků, kdy si řeknete: „Co jsem si sakra myslela?!“. Za ty tři desítky let bychom se měly ponaučit z chyb a poznat samy sebe. Pojďme si stanovit seznam toho, čeho ideálně dosáhnout, než tohle kulaté výročí oslavíte!

1. Nábytek, který s vámi bude žít

Předtím, než si pořídíte dalšího člena rodiny, je důležité, abyste měla nábytek, se kterým můžete pracovat a žít. Zkrátka zajištěnou výbavu, kdyby se cokoliv stalo. Důležité je si uspořádat život tak, abyste mohla žít spokojeně a měla ze svého domova dobrý pocit.

2. Přátele, kterým se může svěřit s čímkoliv

Do třicítky se téměř s jistotou zbavíte všech těch, kteří nejsou „doopravdoví“ přátelé. Čím víc stárneme, tím měně máme náladu na „žabo-myší“ války a netolerujeme již tolik věcí, jako kdysi. Ve 30 by vaši známí měli být jako vaše druhá rodina.

kariéra
Autor: Profimedia.cz

3. Vědět, zda chcete dítě, nebo ne

Když už jsme u té rodiny, je řada i na vás. Chcete mít děti? Jedno, nebo víc? Samozřejmě to není jen na vás, ale i na vašem partnerovi. Toto rozhodnutí je celkem důležité, protože přesně v tomto věku nám ženám začínají tikat biologické hodiny.

kariéra
Autor: Profimedia.cz

4. Něco nepraktického a drahého, co jste si koupila jen pro sebe, protože jste to PROSTĚ chtěla

Koukáte již dlouho do luxusních výloh v Pařížské a víte, že byste si Chanel náušnice sice mohla koupit, ale za tu cenu, že se budete muset na čtvrt roku hodně uskromnit? Jděte do toho! Uvidíte, že svého rozhodnutí rozhodně nebudete nikdy litovat. Vy si to totiž zasloužíte.

5. Perfektní životopis

S tím, co se děje v dnešní ekonomické situaci je dobré, abyste byla připravená doopravdy na všechno. Pokud vaše Curriculum vitae není dostatečně aktuální, dejte si na tom záležet, a doplňte ho. Nikdy totiž nemůžete vědět, kdy ho zrovna budete potřebovat.

6. Denní rituál krásy

kariéra
Autor: Profimedia.cz

Už nebudeme mladší! Začínají se objevovat nekompromisní vrásky, takže je potřeba se o sebe starat s dobrým vědomím, že do teď se tělo staralo o nás a za to se mu musíme kvalitně odvděčit. Pokud máte svůj oblíbený rituál, držte se ho. Návštěva kosmetičky jednou za měsíc zní skvěle, nebo ne?

7. Cvičební plán, kterým budete utužovat zdraví i postavu

Náš metabolismus také stárne a už nebude tak perfektní, jako byl, když nám bylo dvacet. Čím jsme starší, tím je (a bude) horší.  Pamatujte, že jiný čas, než ten přítomný, neexistuje.

8. Alespoň jedno razítko v cestovním pase

Cestovat se dá v každém věku, ale je dobré mít na paměti, že čím mladší budete, tím menší bude vaše omezení.  Proto se chopte příležitosti prozkoumat nová místa. Dá vám to větší rozhled do života a rozšíříte si svoje znalosti.

kariéra
Autor: Profimedia.cz

9. Minulost plná skvělých zážitků

Představte si, jak svým dětem, nebo vnoučatům, budete vykládat všechny šťavnaté historky, které jste kdysi zažila. Je skvělé si občas zavzpomínat a zasmát se upřímně a srdce.

10. Absolutní kontrola nad svými financemi a spořícím účtem

Přidávejte si peníze na spoření každý měsíc. Atraktivní žena je totiž ta, která se o sebe dokázat postarat. A to i finančně. Ve třiceti už byste se neměla potýkat s problémy, jako že na konci měsíce nevyjdete a neměla byste v žádném případě žádat svoje rodiče, zda-li by vám pro jednou nemohli zaplatit nájem. Měla byste stát nohama na zemi.

Autor: ema, Klena