Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jedna dívka z trojčat je lesbička, druhá transsexuál: Jak dopadla ta třetí?

22. března 2016 | 06:00

Kirsty, Andy a Geema rozhodně nevypadají na první pohled jako trojčata. Dvě z dívek jsou blondýnky, třetí hnědovláska. A jedna z blondýnek vlastně není ani dívka, ale stále ještě muž, který v současné době čeká na operaci, která z něj jednou provždy udělá třetí sestru.

Dvě holčičky a jeden chlapeček. Když se trojčata narodila, byla jejich matka Wendy nejpyšnější ženou na světě. Ostatně zřejmě stejně jako kterákoliv jiná matka ihned po porodu. V mládí totiž prožila několik porodů a zdálo se takřka nemožné, že by se jí kdy podařilo dítě donosit. Absolvovala několik umělých oplodnění, ze kterých nakonec vzešla právě trojčata. 

Když ale opouštěla porodnici, sestřička jí pověděla, ať u všech tří dbá na jejich individualitu. Zdá se, jako by před těmi dvaceti lety, kdy se trojčata narodila, viděla sestřička záblesk budoucnosti. Rozdílnější trojčata, než jsou tato, těžko najdete. Geema je lesbička a Andy před dvěma roky přiznal, že se cítí být spíše holkou než klukem. Jediný, kdo si žije takový "nudný" život bez většího vybočení ze stereotypů, je Kirsty. Ale ta, aby nezaostávala za svými – teď už – sestrami, stala se ve dvaceti velmi mladou maminkou.

Podpora od sester
Andy ještě jako kluk si od mala půjčovala od svých sester oblečení a boty na podpatku.
Autor: facebook.com

"Nyní jsem nejšťastnější, kdy jsem snad v životě byla. Konečně se cítím úplná. A doufám, že jednou budu moct třeba pomoct lidem ve stejné situaci," komentuje svou proměnu Andy. Dodává ale, že to všechno je i zásluhou vlastních sester, které ji v tom nesmírně podpořily – a podporují dodnes. "Je úžasné, že i o problémy se vzájemně dělíme a pomáháme si tím," raduje se Andy. 

O tom, že není stejný jako ostatní kluci, věděl odjakživa. Měl vždy slabost pro hezké oblečení, spíše ženských střihů, také pro make-up. A vůbec nejraději si půjčoval Geeminy boty. "Přišlo mi to přirozené, když jsem vyrůstal mezi samými holkami," přiznává. Že to není jen o oblečení, ale i o myšlení, zjistil asi v šesti letech. Procházel se po baráku v botách na podpatcích a u toho se snažil kroutit boky stejně, jako to dělá Beyoncé. 

Nelehká střední škola

Geema si na svém vzhledu dává záležet.
Autor: facebook.com
Ovšem to, co z chlapského vnímání světa chybělo Andymu, doháněla Kirsty. "Mně se naopak podpatky vůbec nelíbily, naopak mě bavily obyčejné tenisky. Taky jsem chtěla hrát fotbal, což ale pro běžné holky není úplně klasické," vypráví jedna z trojčat. Kirsty navíc je samotář, a tak jí pozornost, kterou trojčata přitahovala, nijak nelichotila. 

Když přišla střední škola, ani jedno z trojčat to nemělo jednoduché. Kirsty kvůli pozornosti, kterou přitahovala, Andy kvůli tomu, že si všichni mysleli, že je gay, a za to ho šikanovali, a Geema z toho důvodu, že si sama začala uvědomovat, že její orientace je jiná než u ostatních děvčat. 

Zásadní změny

Zásadní životní změny přišly, když jim bylo 18 let. Kirsty se rozhodla osamostatnit se a z domova se odstěhovala. Rok poté otěhotněla. Kdo je otec, nikdo neví. Andy, který si o sobě myslel, že je skutečně homosexuál, protože se mu vždy více líbili muži a vůbec ho nenapadlo, že by mohl být transsexuál, konečně zjistil, jak se věci mají. A Geema vyšla konečně také s pravdou ven. 

Nyní je trojčatům 20 let. Všichni žijí spokojený život. Narození miminka v rodině je velmi spojilo a Andy s Geemou jsou nyní pyšné tety. Úplné rodiny zatím nemají. Jediný, kdo je zadaný, je Geema. Andy s Kirsty zatím nic, i když Andy přiznává, že na schůzky chodí. "Vždycky mě to ale brzy začne nudit. Uvidíme, třeba se to jednou změní," říká. 

Více životních osudů si můžete přečíst v rubrice Příběhy

Autor: maš