Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Muž si myslel, že je tlustý, ale byl těhotný. Porodil krásnou dceru

17. listopadu 2015 | 06:00

Když otěhotněl Arnold Schwarzenegger ve filmu Junior, mohly za to lékařské pokusy, které ochotně podstoupil. Těžko by si někdo představil, že se něco podobného může stát i v reálném životě. Až na Kaydena Colemana, který – coby muž – porodil zdravou dceru.

Žena na sobě zpravidla pozná, že je v jiném stavu. Pokud to není chybějící menstruace, můžou jí napovědět zvýšená citlivost na některé vůně či chutě, bolest v prsou, v podbřišku nebo šestý smysl, který prostě a jasně dává najevo, co se děje. Kaydena Colemana dlouhé dny bolela záda, a tak požádal svého přítele, aby ho namasíroval. "Když jsem si lehl na břicho, měl jsem pocit, jako bych měl někde pod žaludkem schovaný polštář," směje se devětadvacetiletý muž. 

Pozitivní těhotenský test

Jenže on to nebyl polštář. Muž si jen tak pro legraci udělal těhotenský test, a když vyšel pozitivně, přestal se smát. Čekal miminko. V tu chvíli v něm zatrnulo, musel totiž najednou s pravdou ven. Že před deseti lety prošel proměnou a z ženy se stal mužem. K otěhotnění došlo ve chvíli, kdy přestal na chvíli brát hormony kvůli blížící se mastektomii, operaci, během níž mu lékaři měli odstranit prsa.  

Kayden podstoupil ve dvaceti transgenderovou operaci.
Autor: instagram

Lékaři potvrdili Kaydenovy dohady a pogratulovali mu k nadcházejícímu otcovství. Byl v jedenadvacátém týdnu těhotenství. V tu chvíli mu teprve došlo, že velké břicho není známkou nedostatku pohybu. Jenže pro něj to byla těžká zkouška. Musel totiž promluvit o své minulosti, o které mnoho lidí v jeho životě nemělo vůbec tušení. Nebyl důvod svěřovat se s něčím natolik intimním. Ovšem tušení o tom neměla třeba ani rodina jeho manžela Elijaha. 

"Když byl těhotný, bylo jasné, že musíme přiznat pravdu. Jak bychom to asi vysvětlili za těch pár měsíců, když by už bylo dítě na světě?" vzpomíná Elijah. Kayden tedy normálně prodělal těhotenství stejně jako ženy. Pak ale přišel porod. "Přišel jsem si trochu jako experiment. Ačkoliv se ke mně personál choval slušně, pořád se na mě chodili dívat medici," vypráví Kayden. Pak proběhl císařský řez a teprve ve chvíli, kdy muž poprvé držel v náruči svou dceru, došlo mu, že se jeho život naprosto změnil. 

Hrdí tatínci
Autor: instagram

Ještě rok po porodu trpěl depresemi. Musel je však snášet doma sám, protože jeho partner mezitím chodil do práce, kde trávil i více než deset hodin denně, aby je uživil. "Vůbec nechápu, jak někdo může tvrdit, že mateřství je krásná věc. Ty lidi musí mít zřejmě dost peněz, jinak si to nedovedu představit," vypráví unaveně Elijah. 

Není prvním mužem

Pár se bohužel nemůže ani příliš spoléhat na podporu rodiny. Kaydenovi příbuzní žijí daleko a ti Elijahovi nevzali příliš pozitivně celou pravdu o svém zeťovi – nebo spíš snaše... Naštěstí těžký rok překonali a dnes se těší z toho, jak krásně jim dcera Azaelina roste přímo před očima. 

Kayden však není první muž v historii, který porodil dítě. Stalo se to už v roce 2008 v Oregonu. Dvojice dítě bezmezně miluje, ale i tak se Kayden těší, až podstoupí odstranění dělohy a bude si jednou provždy jistý, že se mu něco podobného už nikdy nestane.