Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Seznamte se se skutečnou Rapunzel: Tato žena nestříhá vlasy sobě ani svým dětem!

10. prosince 2015 | 06:00

Dlouhé vlasy jsou přáním většiny žen a někdy i jejich mužů. Jenže vypěstovat si takovou dlouhou hřívu, to chce pořádnou péči a hlavně trpělivost. Ta rozhodně nechyběla třiačtyřicetileté Tere Lynn Russel. Její vlasy jsou dlouhé bez pár centimetrů 190 cm. A tuto rodinnou tradici předává dál.

Tak schválně, jak dlouho vám vydrží šampon nebo kondicionér, než jej celý vypotřebujete? Měsíc? To jste šťastný člověk, protože taková rodina Russelových z Illinois má spotřebu mnohem větší. Na mytí vlasů jedné z jejich dcer spotřebují čtvrtku lahvičky. A dlouhovlasé ratolesti mají doma hned tři. Pokud k tomu připočtete hřívu jejich mámy, Tere Lynn Russel, dostanete se k celkové délce vlasů čtyři metry. 

Čtyři metry vlasů
Tere Lynn si nechává narůst vlasy kvůli svému manželovi.
Autor: Profimedia.cz

Nejdelší vlasy má samozřejmě maminka, Tere Lynn Russel. Ani si nepamatuje, kdy byla naposled stříhána, zřejmě někdy v dětství. A za její život jí hříva narostla do úctyhodných 186 cm. Tři dcery jdou v maminčiných šlépějích, ačkoliv takové délky ještě nedosahují. Ale ono to přijde s věkem...

Nejstarší Callan se může pochlubit vlasy dlouhými 94 centimetrů, mladší Cendaly 91 cm a nejmladší Chesney délkou 68 centimetrů. Mají ještě co dohánět, ale na to mají dost let. Nicméně i s jejich vlasy je práce jak na kostele. Výrobci vlasové kosmetiky si musí mnout ruce. 

Komplikované mytí

"Holkám vždy našamponuji vlasy a pak je spláchnu ve sprše. To já dělat nemůžu. Jednou jsem to takto  zkoušela, ale málem jsem se pod tou tíhou překulila dozadu a ve vaně upadla," směje se Tere Lynn. Svou dlouhou hřívu si tedy myje tak, že si klekne k vaně a předkloní hlavu. 

Na jednu dceru spotřebuje Tere Lynn čtvrt lahvičky kondicionéru na jedno mytí.
Autor: Profimedia.cz
S dlouhými vlasy si ale holky užijí i spousty legrace. Objíždějí nejrůznější vlasové soutěže a cen za "nejdelší culík" mají doma nespočet. Tere Lynn občas také zapomene, co všechno za sebou tahá, a tak si občas vlasy přibouchne do dveří, vcucne jí je vysavač při uklízení nebo jí na ně někdo šlápne. 

Vše kvůli muži

Tere Lynn se svými čtyřmi dcerami. Nejmladší by si svoji hřívu ráda zkrátila. O dvacet pět centimetrů.
Autor: Profimedia.cz
Tyto starosti všedních dnů asi nikdy nepozná nejmladší dcera Chesney, která by si přála vlasy o 25 centimetrů zkrátit na "nudnou" délku skoro půl metru. Její matka jí to nezakazuje, je to její volba, byť je od mala vedla k tomu, mít dlouhé vlasy. To Tere Lynn chtěla mít vždy dlouhé vlasy. A když potkala svého manžela Chipa, pouze se v tom utvrdila. 

"Když jsem ji poprvé uviděl, nemohl jsem od ní odtrhnout oči. Její vlasy mne fascinovaly," popisuje jejich první setkání Chip. Protože Tere Lynn věděla, jak Chipa svou hřívou zaujala, začala o své vlasy pečovat o to více a nyní to vlastně dělá kvůli němu. "Vím, že je pěstuje pro mne, a opravdu si toho vážím," říká muž.

Video se připravuje ...
Jaké to je mít v domácnosti čtyři dlouhovlásky? • VIDEO: youtube.com