Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Trapné zvuky vaginy při sexu. Proč vznikají a je to vůbec normální?

  • 24. dubna 2018 | 06:00

    Odborně se tomu říká vaginální flatulence, anglické slovíčko pro tento problém je queef a u nás to nazýváme „prděním“ vaginy. Je to jeden ze zvuků, které se objevují během sexu. Jisté rčení tvrdí, že "jeden prd je lepší než deset doktorů", ovšem tady vlastně nejde o klasické větry. Co to tedy je a proč se to děje?

  • Nejsou to větry


    Autor: iStock
    Přestože zvuk je hodně podobný, původ je zcela odlišný. Na rozdíl od běžných větrů, které vznikají na základě bakteriálního rozkladu při procesu trávení a unikají konečníkem ve formě plynu, ve vagině k žádnému trávení nedochází. Zde zvuky vznikají kvůli tomu, že se do vaginy dostane vzduch, většinou během sexu, a posléze je tento vzduch opět vytlačen ven – doprovázen zvuky, které tak nesnášíme.

  • Kdy k tomu dochází?


    Autor: iStock
    Tento úkaz se ovšem neděje jen při sexu. Přesto je to aktivita, při níž se do vaginy, jež ještě sexuálním chtíčem nabyde a udělá více místa, dostane vzduch mnohem snáz. Také je to kvůli tomu, že pronikáním prstů, penisu nebo sexuálních pomůcek může být vzduch vehnán dovnitř a posléze také vytlačen. Vzduch z vaginy potom může samovolně odcházet v nejméně vhodných okamžicích.

    Podívejte se, co probíhá během sexu v těle:

    Video se připravuje ...
    Sex ve dvou minutách • VIDEO: youtube/glamour

  • Jak se vypořádat s trapnou situací?


    Autor: iStock
    Bohužel zvukům z vaginy se nedá nijak předejít. Útěchou vám může být to, že se stávají všem. Sex je plný různých zvuků, pachů, tekutin a je velmi intimní. Většinou si dobře vybíráme ty, se kterými se o tuto intimitu podělíme. Ano, tyto zvuky jsou trochu trapné, ale ten, kdo vás miluje a respektuje, ví, že je to běžná součást sexu. Zasmějte se tomu a užijte si sex bez zbytečných dramat.

Diskuse ke článku
.