Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Triky, jak se naučit líbat tak, aby se od vás nemohli odtrhnout

27. dubna 2022 | 06:00

Jak se líbat? Jak začít, co u francouzského polibku dělat s jazykem a co určitě nedělat? Techniku líbání probereme pěkně krok za krokem.

Někteří lidé se nenaučí líbat za celý život. Víte, jak vypadá takový špatný polibek? Je příliš mokrý, agresivně vám doráží jazykem až na mandle a mnohdy se stává, že se bojíte, jestli vám prudkými pohyby neulomí zub. Líbání je jedna z nejkrásnějších intimních činností. Pokud se dělá správně, rozklepou se vám kolena a zatočí hlava. Jak tedy na to?

Dobrý polibek začíná dřív, než začne

Dobrá a pravidelná hygiena ústní dutiny by měla být základem každého člověka. Pokud vám bude cítit z úst, nebude váš polibek dobrý. Nemusíte si s sebou brát všude kartáček a čistit si zuby po každém jídle. Žvýkání žvýkačky je dobré, ale je lepší, když je jen chvilkové. Žvýkání totiž na ostatní lidi může působit nepřitažlivě. Možná je lepší pořídit si do kapsy nebo kabelky mentolové bonbonky.

Jak to načasovat

Kdy je ten nejlepší čas pro polibek, poznáte. Samozřejmě že každý z nás pravděpodobně touží po polibku, ale vy byste byla raději, kdyby ten první krok inicioval on, on by zase chtěl vidět náznak od vás, aby si dodal kuráž. Pokud se nebude mít k líbání on, nebojte se začít první.

Správné místo

Nejhorší je přední sedadlo v autě. Znáte to – jak se mezi vás pořád plete řadicí páka, sedadla jsou tak divně daleko, že se nemůžete pořádně obejmout, a vůbec je to nešikovné místo. Mnohem lepší je to někde venku pod lampou, před domovními dveřmi na lavičce, hlavně tak, aby mezi vámi nebyla překážka.

První krok

Natočte hlavu trochu do strany, abyste se nesrazili nosy. To je většinou dost instinktivní. Můžete se jemně dotknout jeho tváře a nasměrovat rty tak, aby se začaly dotýkat. Potom se rty lehce dotýkejte jeho rtů, nejdříve horních lehounce, spodních a ještě alespoň jednou dokola. Pak vezměte jeho ret mezi vaše rty a přejíždějte ho jazykem. Líbejte a jemně kousejte jeho rty tak dlouho, dokud se nesetkají vaše jazyky.

Co dělat s jazykem

Tohle je většinou to místo, kde se dá líbání nejvíce pokazit a které dělá mnoha lidem problém. Buď se to tady zvrhne v šerm a zběsilou masáž mandlí, nebo ve stydlivé líbání, kdy se partner bojí vůbec použít jazyk. Nejlepší varianta leží přesně mezi a nejdůležitější je, abyste byla hravá a všímavá.

Jak na to

Můžete začít tím, že jemně vsunete partnerovi jazyk do pusy. Pokud bude všímavý, tak ho jemně nasaje, obemkne ho rty a vy ho můžete vysunout, zatímco vám vzájemné tření jazyka a rtů přináší velice příjemné pocity. Střídejte se v téhle aktivitě. Potom, když už jsou vaše ústa otevřená, můžete vsunout jazyk do jeho pusy a začít se jím lehce třít o jeho jazyk, nejlépe v kruzích. Po chvilce začněte zase jemně okusovat jeho rty, aby jazyka nebylo až příliš.

Tělo nesmí zůstat pozadu

U toho, jak se dotýkají vaše jazyky a rty, byste neměla být ztuhlá jako prkno. Naopak pořádně se uvolněte, přitiskněte se na něj a lehce se o něj otírejte. Smyslně hýbejte boky, nebo pokud se líbáte na lavičce, můžete si na něj sednout obkročmo a trochu víc rozproudit situaci.

Kam dál?

Pokud se situace rozpálí tak, že budete lapat po dechu, můžete ještě pokračovat v líbání s mnohem vášnivějším přístupem, který zahrnuje také osahávání. Na takovou akci si ovšem vyberte raději místo, kde nebudete rušeni. V takový okamžik je vlastně všechno na vás. Pokud si ho chcete odvést domů, můžete – nebo v nejlepším přestaňte a nechte si to na příště. Určitě si nenechá ujít pokračování.