Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Hrozné zjištění! Nejkrásnější muži mají nejhorší sperma

Muži s krásným zevnějškem mají problém se spermatem
16. září 2014 | 13:51

Člověk by si řekl, že evoluce to má vymyšlené právě naopak. Vždyť jen z pohledu na opice a dnešního člověka, by se dalo usuzovat, že geny jaksi „zkrásněly“. Ovšem australští vědci objevili úplně opačnou věc. Všichni krásní muži, kteří se výzkumu účastnili, měli sperma línější než lenochod.


Výsledky studie, kterou prováděli vědci z Austrálie a Španělska na vzorcích spermatu od padesáti mužů z University Valencia, jsou velmi nelichotivé. Alespoň co se oku lahodících, mladých mužů týče. Poté, co jim bylo odebráno sperma, byli tito dobrovolníci nafoceni a jejich fotky kolovaly mezi porotou sestavenou z žen a heterosexuálních mužů. Ta měla posoudit, kteří jedinci jsou pohlední a kteří ne. Vědci brali ohled také na rysy dobrovolníků, jako je velikost očí, výraznost lícních kostí a podobně, a následně to poměřovali s výkonností jejich spermií.

Autor: shutterstock

Šlo o první takový výzkum svého druhu, tudíž jeho výsledky, dle slov samotných výzkumníků, potřebují ještě další šetření. Nechtěli by se prý uchylovat k nějakým unáhleným závěrům. Faktem je, že pokud má muž vzezření modela, má často dojem, že se už jinak snažit nemusí snažit. A možná, že podobný líný přístup tak vzaly za svůj i jeho spermie. Dosavadní výsledky to alespoň potvrdily.