Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Chcete se seznámit? Víme, jak (ne)narazit na toho pravého

Najít pravou lásku není jen tak.
6. června 2013 | 10:00

Už nechcete usínat večer sama a marně hledáte pana Božského? Možná děláte zbytečné chyby. Tohle je pět způsobů, jak hledat lásku na celý život. Které z nich fungují a které vás spíš zradí?

1. S alkoholikem štěstí neuděláte

Seznámení v baru je jedním z největších klišé a většinou funguje maximálně na jednu noc. Poslední statistiky tvrdí, že právě v baru se dnes seznámí ne více než 2 % singles.

Zdá se, že doba, kdy se po pár kapkách alkoholu rozvazovaly jazyky a navazovaly vztahy, je pryč. Při vyhlížení pravého partnera se z vás spíš stane alkoholička než šťastně zamilovaná žena.

2. Co je v domě, není pro mě

V práci je sice šance na seznámení výrazně větší než v baru, ale zase má obrovská rizika. Většinou jde o rychlé vzplanutí, které často končí ztrátou partnera, zaměstnání či obojího najednou.

„Tyhle vztahy jsou plné vášně, erotiky a dobrodružství, zvedají hladinu adrenalinu v našem těle, ale pro budoucnost s nimi nelze počítat,“ hodnotí seznámení na pracovišti psycholog Tomáš Morávek.

3. Lži na internetu

Absolutně největší rychlovka je seznámení přes internetové seznamky. Stačí vyplnit formulář, poslat fotku, zaplatit poplatek a čekat na zázrak. Jenže ten se většinou ne a ne dostavit...

Nikdo vám navíc nezaručí, že váš "vyvolený" neposlal dvacet let starou fotografii nebo nezapomněl připsat, že platí alimenty na pět dětí a už dva roky je bez práce. Na internetu se totiž lže snadno a také velmi často.

4. Láska z agentury?

Se seznamovacími agenturami se roztrhl pytel a podle aktuálních průzkumů v nich najde partnera přes 20 % nezadaných. Než se však vydáte do rukou seznamek, prověřte si jejich kvalitu i důvěryhodnost.

Co když pan Božský čeká za rohem?
Autor: Shutterstock

„Ideální je ověřit si, jaké má firma zázemí a jaké služby nabízí. Může to být například sexkoučka, vizážistka, ale i psycholog, kteří je schopný seznamování výrazně zefektivnit,“ vysvětluje majitelka seznamovací agentury Náhoda Veronika Vinterová.

5. Neseďte doma

Je jedno, jestli budete sportovat, vyrazíte na degustaci nebo třeba na kulturní akci. Záleží hlavně na tom, abyste se bavila a zároveň se dostala do prostředí, ve kterém máte šanci potkat muže s podobnými zájmy.

Důležité je nevzdávat se. „Zvýšit své šance k nalezení životního partnera je po čertech těžká práce, nejspíš proto, abychom se pak za odměnu mohli cítit jako v ráji,“ shrnuje svou zkušenost Veronika Vinterová.

Autor: MAJ