Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Máte novou lásku? Tak zapomeňte na stíny minulosti

Pokud milujete léto, nelžete partnerovi, že s ním v zimě ráda vyrazíte na ledovec
29. května 2013 | 14:00

Potkala jste nového muže a zamilovala se. Jste šťastná, ale protože ON je úplně jiný, než všichni vaši bývalí a vy nechcete opakovat své staré chyby, nevíte, jak se chovat...

1. Buďte sama sebou

Nejdůležitější v novém vztahu je, abyste si do něj netahala problémy a věci ze vztahů minulých. Jestliže váš ex nesnášel, když jste si malovala pusu rudou rtěnkou, neznamená to, že váš snový muž to nebude zbožňovat! Naše rada zní: Chovejte se přirozeně. Jedině tak poznáte, zda-li má nový vztah smysl.

2. Uvědomte si, že na to máte právo

Láska je věc, kterou si bez výjimky zaslouží každý z nás. Nechte se tedy opít pocity lásky a nádherného snění. Zapomeňte na to, že své city budete před tím druhým skrývat, naopak! Dejte svému novému muži najevo že jste a chcete být jeho a že má ve vašem životě důležité místo.

Pokud milujete léto, nelžete partnerovi, že s ním v zimě ráda vyrazíte na ledovec
Autor: Shutterstock.com

3. Zahoďte masku

Ano, každý z nás chce v očích toho druhého vypadat co nejlépe. Jenomže je dobré si uvědomit, že pravda téměř vždy vyplyne na povrch. Proto v případě, že nesnášíte houby, odmítněte na večeři doporučení na vynikající rizoto s liškami a když nesnášíte horrory, netvrďte, že vás nejoblíbenější film je Texaský masakr motorovou pilou.

4. Zbavte se stínů minulosti

Jakmile se ve vás začnou kumulovat nějaké city, mějte se na pozoru. Uvědomte si, že tento člověk je jiný a absolutně jiná je i situace a čas, ve kterém se právě nacházíte. Připomeňte si, že teď jste ponaučená a citově vyzrálejší. Minulost nechte za sebou a žijte novým začátkem.

5. Když to není láska

Pokud v novém vztahu máte pocit, jako by vás někdo dusil a příliš kontroloval, nepřirovnávejte to slepě k lásce, nebo zdravé závislosti. Je krásné, že s vámi partner chce být neustále ve spojení, ale dejte na svůj zdravý rozum a promyslete to. Tato situace je lásce hodně vzdálená.

6. Rozvíjejte se

Pouze blázni spěchají tam, kam se andělé bojí šlapat. Proto začněte pomalu. Pokud jste typ, který si raději dává na čas, nechte váš vztah kvést a pečujte o něj, jak nejlépe dovedete. Buďte upřímná, přímá a otevřená. Díky tomu se s druhým člověkem lépe sžijete a budete více tolerantní k jeho zvykům a slabostem.

7. Nevzdávejte se své vášně

Pokud milujete léto, nelžete partnerovi, že s ním v zimě ráda vyrazíte na ledovec
Autor: Shutterstock.com

Dejte v novém vztahu jasně najevo, co vás baví a bez čeho si váš život (i vztah) nedovedete představit. Seznamte partnera se svým čtyřnohým miláčkem, řekněte mu, že každý čtvrtek chodíte cvičit a poté na víno s kamarádkami. Také že letos byste chtěla jet do Indie.

Nemluvte hned o tom, kolik chcete mít dětí, ale na druhou stranu je důležité bavit se i o takových věcech. Abyste pak nezjistila, že se několik měsíců stýkáte s někým, kdo nenávidí léto a děti nikdy mít nechce. Vztahy jsou o vzájemné souhře a pochopení. Tak hodně štěstí!

Autor: Eva Dvořáková