Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Neskutečný příběh: Hráli si na svatbu, nakonec jsou manželé už 70 let

15. června 2013 | 06:00

Když si čtyřletá Elieen a stejně starý Ron hráli v roce 1926 na ženicha a nevěstu, ještě netušili, že spolu nakonec opravdu prožijí celý svůj život.

Jedenadevadesátiletý manželský pár letos oslavil 70. Výročí svatby a při té příležitosti se světu pochlubili nejen svojí svatební fotkou z roku 1943, ale také tou, kterou nafotili o 17 let dříve.

Ron a Eileen Everest šli na maškarní ples na ženicha a nevěstu
Autor: Profimedia.cz
Tehdy se jejich rodiny přátelily a Ron a Elieen spolu prakticky vyrůstali.  V roce 1926 se s rodiči vypravili jako malí svatebčané na maškarní bál a určitě netušili, že jejich kostým je vlastně předpovědí budoucnosti.

Ron a Eileen Everest se ve dvaceti letech opravdu vzali
Autor: Profimedia.cz
Za nějaký čas se Elieen i s rodinou odstěhovala do Londýna a s Ronem ztratila kontakt. Ne však na dlouho. Osud tomu totiž chtěl, aby ti dva byli spolu. Když se Ron roku 1940 přihlásil k námořnictvu, znovu se znenadání setkal se svou dětskou láskou.  Opět se do sebe zamilovali. Ron se účastnil bojů na Dálném východě, ale i tak se stihl během krátké dovolené s Elieen vzít. Mají společně jednu dceru Carol, ke které se v roce 1986 přestěhovali do Norfolku.

A jaké je jijich tajemství šťastného manželství, které trvá už 70.let? „Slíbili jsme si, že se budeme mít rádi, budeme se ctít a poslouchat. A tak Elieen poslouchám.“ Směje se jedenadevadesátiletý Ron Everest.