Novinka! Dieta na 17 dní, kterou stačí doplnit 17 minutami cvičení

  • Novinka! Dieta na 17 dní, kterou stačí doplnit 17 minutami cvičení
    28. října  2015 
     06:00

    Napadlo vás někdy, že by číslo sedmnáct mohlo mít nějakou magickou moc? Může ji svým způsobem mít, pokud se rozhodnete zhubnout a vsadit na sedmnáctidenní dietní plán. Jeho autorem je americký specialista na výživu Michael Moreno. Nabízí způsob, jak zhubnout snadno a poměrně rychle. Za sedmnáct dní lze zhubnout až pět kilo, ale to už je extrém, spíše se smiřte s pomalejším úbytkem. 

  • Čtyřikrát sedmnáct rovná se šedesát osm

    ...
    Autor: Shutterstock

    Dobře, je fér přiznat, že pouhých sedmnáct dní vám na zhubnutí stačit nebude, protože dietní plán je rozvržen na čtyřikrát sedmnáct dní, celkem tedy osmašedesát. Každý ze čtyř cyklů se zaměřuje na jeden typ potraviny, přičemž celou dobu jsou tabu sladkosti a cukr obecně a také průmyslově zpracovávané potraviny. 

  • Proč zrovna sedmnáct dní?

    ...
    Autor: Shutterstock

    Autor diety, doktor Michael Rafael Moreno, tvrdí, že tělo si vždy po třech týdnech zvykne na nový styl stravování a vyjde s málem, proto cykly jeho diety trvají vždy jen sedmnáct dní a pak se vše zase změní. 

  • Co jíst během jednotlivých dietních cyklů?

    Pokud potřebujete rychle ztratit dvě kila a jste zdravotně v pořádku, pak se do vodové diety pusťte.
    Autor: Shutterstock.com

    V prvním cyklu je třeba zásadním způsobem omezit veškeré sacharidy, ale celkově trik spočívá v tom, že během čtyř fází různě měníte poměr sacharidů, bílkovin a tuků. Tyto změny mají stimulovat metabolismus k vyšším výkonům. Klíčovou součástí všech cyklů je řecký jogurt, velkou roli hrají výrazné koření, jako je skořice, a také česnek. 

  • Jak mají vypadat jednotlivá jídla?

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Každý den začnete poctivou domácí snídaní, v jejímž rámci si můžete dát i jednu malou sladkou sušenku jako radost na začátek dne. Jinak ale jezte hlavně dostatek bílkovin, celozrnné pečivo a podobně. 

    Pozor na to, že prvních sedmnáct dní nesmí váš denní příjem překročit 5000 kilojoulů a měly by ho tvořit především bílkoviny živočišného původu a zeleninové saláty. Dalších sedmnáct dní přidejte trochu sacharidů, zejména v podobě celozrnného pečiva. V třetím cyklu už jezte svá běžná zdravá jídla, ale v maximálním objemu 7000 kilojoulů denně. Ve čtvrtém cyklu si o víkendech klidně dopřejte i nějaký ten hřích, ať už sladký nebo slaný a tučný. 

  • Každý den sedmnáct minut cvičte

    Jaké sporty jsou na hubnutí nejlepší?
    Autor: Profimedia.cz

    Nezbytnou součástí diety založené na sedmnáctidenních cyklech je cvičení. A když už, tak už – cvičí se denně, a to vždycky sedmnáct minut, což hravě zvládnete doma. Kombinovat byste měli rychlé tempo při kardiocvičení, například při skákání přes švihadlo, s posilovacími cviky

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji