Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Proč je adopce koček dobrá a z čeho (ne)mít strach

Video se připravuje ...
8. srpna 2023 | 06:00

Na 8. srpna připadá Mezinárodní den koček – den oslavující jednoho z nejstarších a nejoblíbenějších domácích mazlíčků. Jen v Čechách vlastní kočku třetina lidí. Není divu. Benefitů, proč mít doma tohoto čtyřnohého kamaráda, je nespočet. Pokud zvažujete pořízení kočky, znáte výhody adopce z útulku?

Rozhodli jste se pořídit si kočičku a přemýšlíte, zda dát nový domov opuštěnému zvířeti z útulku? Mezi hlavní výhody adopce kočičky patří mimo dobrého pocitu také nižší pořizovací náklady. V útulku vám navíc pomohou s výběrem té pravé kočičí osobnosti pro vás a odpoví vám na všechny otázky. “Každého majitele se ujme ošetřovatelka, která jednotlivé kočky zná, která s nimi pracuje a je schopna podat informace, které jsme se dozvěděli během pobytu kočky. Následně přijde veterinární technik, který odpoví otázky ohledně zdravotního stavu,” vysvětluje proces Radek Bogdan, zástupce vedoucího útulku a vedoucí odchytové služby Městské policie hlavního města Prahy.

Jen z měcholupského útulku pro opuštěná zvířata našlo v minulém roce nový domov okolo tisíce koček. Jestli se necítíte na adopci, ale chcete útulku přesto nějak pomoct, zeptejte se jich jak. “Pokud chcete přinést nějaký dar do útulku, tak vždycky je určitě lepší tam předem zavolat a zeptat se, co konkrétně potřebují. Některé útulky krmí třeba nějakou konkrétní značkou krmiva a změny nedělají kočičkám úplně dobře, takže vždycky zvedněte telefon, napište e-mail a zeptejte se, co ten útulek konkrétně potřebuje,” říká kočičí psycholožka Klára Nevečeřalová.

Víte, na co se před příchodem nového člena rodiny připravit? Co pořídit, a co je naopak zbytečnost? Nejen to se dozvíte v úvodním videu.

Autor: Aneta Mrazilová