Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pecky z redakce: Zázrak na hubnutí, smyslné drahokamy i den koček

  • 7. srpna 2023 | 06:00

    V této edici Pecek z redakce, tedy toho nejzajímavějšího, co nám v redakci cvrnklo do nosu, najdete opět pestrý mix novinek a poutavých akcí. Věděli jste třeba, kdy slaví kočky svůj mezinárodní den?

    Také se na trhu objevila revoluční novinka, která přírodní cestou pomáhá bojovat s nadváhou, ale jsou tam i další pecky, tak se na ně pojďme podívat.

  • Den koček

    Na 8. srpna připadá Mezinárodní den koček – den oslavující jednoho z nejstarších a nejoblíbenějších domácích mazlíčků. Jen v Čechách vlastní kočku třetina lidí. Adopce je jedním z nejlepších způsobů, jak si pořídit nového chlupatého kamaráda. Vždy ale zvažte své možnosti a to, zda jste schopni zvířeti vytvořit vhodné podmínky pro společné soužití. Úspěšným adopcím z útulků se daří i díky společnostem, jako je Mars, která se o ně dlouhodobě a aktivně zajímá. „Ve společnosti Mars věříme, že si každý domácí mazlíček zaslouží milující domov. Podpora a edukace těch, kteří se o ně starají, je naší prioritou. V dnešní době je řada možností, jak každý z nás může útulku pomoct, ať už materiální podporou, finanční částkou nebo například dobrovolnickou činností,“ dodává Radovan Veselý, portfolio leader společnosti MARS. V případě, že byste chtěli podpořit třeba útulek v Měcholupech a kočičku si adoptovat, sledujte oficiální stránky upozpraha.cz, kde je každý den od 17.00 hodin aktualizovaný seznam koček k výdeji po tom, co veterinář rozhodne, že je zvíře zdravotně v pořádku.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Herečka Pavla Vitázková o domácích mazlíčcích • VIDEO: Blesk TV Zdeněk Matyáš

  • Kultura v malebném prostředí

    Devět představení během sedmi letních dnů v cirkusovém šapitó uprostřed Beskyd: takový bude 7. ročník charitativního festivalu Týden kultury na Valašsku. Uskuteční se 17. až 23. srpna ve Velkých Karlovicích, v malebném údolí Léskové pod hotelem Lanterna. V pátek 17. srpna festival zahájí populární Divadlo Bez zábradlí, které přiveze komedii Tři muži na špatné adrese s Karlem Heřmánkem a Zdeňkem Žákem v hlavních rolích. V dalších dnech se mohou diváci těšit na komedii Úča musí pryč v podání Divadla Verze s Davidem Prachařem, Lindou Rybovou, Petrou Špalkovou a Igorem Chmelou, na Rebelky Divadla Bolka Polívky s Chantal Poullain nebo na představení Ráno poté, nejnovější hru Pantheon Production s Lucií Zedníčkovou a Michaelou Tomešovou.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Markéta Stehlíková: V nové sezóně Ulice bude možná rvačka s Monikou Farskou • VIDEO: videohub

  • Kávové vzdělávání

    The Miners Roastery na Palmovku přináší pražírnu a kavárnu s otevřeným konceptem. Její součástí je totiž také showroom, kde mohou zájemci ochutnat všechny druhy kávy, které tu vznikají. „Zajít sem můžete na kávu, je tu ideální prostor také pro nerušenou práci či studium. Zároveň se tu chceme věnovat vzdělávání. Každý víkend tu budeme pořádat workshopy o kávě pro širokou veřejnost spojené s ochutnávkou,“ říká Oldřich Valta, spoluzakladatel sítě kaváren The Miners. Součástí kavárny je dokonce i moderně vybavená konferenční místnost, kterou si může kdokoli jednoduše on-line zarezervovat.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Barista Robin Blaschke o tom, proč se v Česku říká picolo a co je turecká káva • VIDEO: Martin Bartkovský

  • Hudební okénko

    Zpěvačka Lenka Nová připravila pro své fanoušky poslední pražský koncert tohoto roku, který proběhne 24. října v Divadle ABC. Koncertní set nese název Lala Gala a Lenka na něm přivítá své tradiční muzikantské kolegy, a navíc smyčcové kvarteto Eve Quartet a zpěváka Ondřeje Rumla. Lístky jsou již nyní v prodeji v síti GoOut.cz. „Opět jsem si přizvala své dlouholeté kamarády a muzikanty kytaristu Josefa Štěpánka, pianistu Mateje Benka a basáka Rasťu Uhríka. Toto trio doplní čistě ženský smyčcový Eve Quartet a speciálním hostem bude zpěvák Ondřej Ruml. Tento koncert vnímám jako určité uzavření mého hudebního období spojeného s albem Dopisy. Moje myšlenky už směřují k novému albu, ze kterého bych chtěla na koncertě odehrát alespoň malou ochutnávku,“ říká Lenka Nová.

  • Zkreslený styl

    Converse spolu s kreativní značkou ADER ERROR představuje druhou spolupráci, která dala vzniknout limitované kolekci bot a oblečení. Hlavním tématem kapsulové kolekce je „re-editing“, tedy vytváření stylů, které jsou zkreslené, ale současně i inovativní. Filozofie jihokorejské značky ADER ERROR je založená na hesle „the new is not new“. Tento přístup k designu a módě hledá inspiraci v minulosti, aby s její pomocí navrhl to, co bude definovat budoucnost. Druhá kolekce Converse x ADER ERROR je zhmotněním tohoto konceptu prostřednictvím dvou nových verzí modelu Chuck 70 a šestidílné nabídky oděvů a doplňků.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Jaké boty vybrat k určitému dresscodu - co k malým černým a co zase na casual večírek? • VIDEO: Videohub

  • Dvacáté narozeniny

    Letní Letná má za sebou devatenáct let na scéně předních divadelních festivalů, a to nejen v českém, ale i mezinárodním kontextu. Své dvacáté narozeniny chce oslavit společně s návštěvníky, pro které připravuje unikátní projekt Pocta novému cirkusu v podání českých artistů, akvabel a oblíbeného švédského cirkusu Cirkör. Letenskou variaci na jejich slavné vodní dílo budou moct diváci zhlédnout poprvé v předvečer oficiálního zahájení, 16. srpna, a naposled první festivalový den, 17. srpna. Obě uvedení jsou přístupná zdarma a začínají ve 21 hodin. Vůbec poprvé ožije také nová vodní nádrž v Letenských sadech, nad kterou vytvoří více než 50 umělců působivou novocirkusovou show.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Francouzsko-švýcarský ansábl Cirque La Compagnie ve své ředstavení zaujme především adrenalinovými kousky • VIDEO: Veronika Foltová

  • Dva v jednom

    Švédská značka Fjällräven navrhuje batohy již od roku 1960 a moc dobře ví, jak je udělat funkční, pohodlné, spolehlivé a „zcela zapomenutelné“. Letos Fjällräven kromě svých ikonických stálic – batohů Kånken – v nových barvách představuje také několik novinek. Nový, všestranný člen rodiny Kånken: Kånken Weekender, který má objem 30 l, je vyroben z odolného materiálu Vinylon F. Má prostornou hlavní přihrádku s polstrovanou kapsou na notebook a dvěma menšími kapsami se zipem a klasickou přední kapsu s klíčenkou uvnitř. Ať už ho ponesete na zádech, jako crossbody nebo ho budete držet za ucho, bude vám dokonalým společníkem při cestách do školy, do práce i během víkendových výletů.

  • Zázrak na hubnutí

    V dnešním uspěchaném světě je udržování zdraví a vitality stále větší výzvou. Současně se čím dál častěji ozývá potřeba přípravku, díky kterému lze zhubnout a být fit víceméně bez práce a námahy. Minimálně podle aktuálních trendů na TikToku se zdá, že Berberin je odpovědí v obou těchto případech. Jde o doplněk stravy, který je přírodního původu a je volně prodejný. To ho odlišuje od léku na předpis Ozempic, se kterým je často srovnáván právě uživateli populární sociální sítě. Jedná se o přírodní alkaloid, který se nachází v některých rostlinách, například v Berberis aristata – dřišťálu osinatém. A co dokáže? Má silné protizánětlivé a antimikrobiální vlastnosti, které mohou pomoct při boji proti infekcím trávicího traktu, přispívá k udržování normální hladiny cukru v krvi a může pomoct snížit hladinu cholesterolu. V neposlední řadě je oblíbeným pomocníkem lidí, kteří se snaží zhubnout nebo vyrýsovat postavu, protože omezuje vstřebávání cukrů a tuků do těla. K dostání v GymBeam.

  • Nebojte se barev

    Nadčasové a nesmrtelné diamanty dominují módě po celá desetiletí, zejména v zásnubních prstenech. Diamantové šperky však nejsou jediné drahokamy, které si libují v centru pozornosti. Ať už je to temně modrý safírový prsten, se kterým princ William požádal o ruku Kate Middleton, nebo růžový safír z Madagaskaru princezny Eugenie, barevné drahokamy si pomalu, ale jistě získávají přízeň stejně jako tradiční diamanty. Objevte elegantní nebesky modrý tyrkys, sytě zelený malachit i něžně růžový safír z nových kolekcí Art Deco, Venetian Princess & Animalier od Roberto Coin.

  • Street food a street art

    Třetí ročník úspěšného festivalu Thermal Street Food Market se uskuteční 18. a 19. srpna před hotelem Thermal. Před betonovou dominantou Karlových Varů zaparkují food trucky a představí se i další street food projekty z celé České republiky. Uvidíte parkour, capoeiru, graffiti nebo fire show. Část festivalu bude věnována českému designu – podíváte se na práci mladých designérů, módních návrhářů a pár kousků si můžete i koupit. V rámci Karlovarského kulturního léta vystoupí v pátek Ben Cristovao a v sobotu Yzomandias, Nik Tendo & PTK. Po celé dva dny budete ochutnávat kuchyně napříč celým světem, a to jak ze speciálně upravených vozidel, tzv. food trucků, tak z různých stánků. Na pultech budou streetfoodové klasiky jako langoše, burgery, hot dogy či tacos. Na své si přijdou i milovníci orientální kuchyně, kuchaři připraví na rozpáleném woku pad thai, dáte si tuniskou shakshouku nebo vietnamský bůček. Zakončit to můžete u sklenky dobrého vína, prosecca nebo originálních koktejlů.

Diskuse ke článku
.