Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Také psy trápí faldíky! Podívejte se, jak úbytek váhy prospěl čtyřnohým mazlíčkům

16. července 2023 | 06:00

Kila navíc netrápí pouze lidi. S faldíky často zápasí také milovaní čtyřnozí psí mazlíčci. Sice se tak často neváží, neustále se nekontrolují v zrcadle a z kil navíc si nejspíš hlavu nelámou tak jako my, neprospívá jim to ale úplně stejně jako nám. Proto je potřeba mazlíčkům občas nastolit tvrdou dietu, díky které z nich budou úplně jiní psi. Přesvědčte se ve fotogalerii.

Obezita u psů je bohužel velmi běžná a z dlouhodobého hlediska s sebou často přináší vážné zdravotní důsledky. Za nadváhu našich čtyřnohých miláčků jsme zodpovědní pouze my, a i když jim chceme dopřát to nejlepší, nemělo by to znamenat, že po nás budou dojídat každé jídlo, a tak budou jíst vlastně úplně všechno. Přestože je to často dobře myšleno, nakonec to vede k tomu, že jsou tlustí, líní a nemocní.

VIDEO: Který pes je ten nejchytřejší? 

Video se připravuje ...
Který pes je ten nejchytřejší? - MVDr.Alexandra Bulková • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Předejít obezitě psů lze úplně stejně jako u lidí, a to zdravým kvalitním jídlem a dostatečným pohybem. Pokud i vašeho mazlíčka trápí nějaké to kilo navíc, nezoufejte a nařiďte mu přísnou dietu, díky které bude brzy jako znovuzrozený. Přesně jako psíci ve fotogalerii, kteří díky dietě neuvěřitelně prokoukli. A navíc se jejich páníčci už nemusí strachovat o jejich zdraví. Na psí proměny se podívejte ve fotogalerii.

 

Autor: Aneta Valešová