Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Pusťte se do nových životních cílů i s vaším mazlíčkem

20. února 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Zbavit se starých návyků vyžaduje správné odhodlání a notnou dávku motivace a trpělivosti. Na cestě k dosažení vysněných cílů nám může pomoct celostní přístup k životu, který zohledňuje všechny aspekty našeho bytí – výživového, fyzického, duševního, emocionálního, sociálního a mnoho dalších. A není důvod, proč by tento přístup k životu nemohl využít i váš čtyřnohý mazlíček. 

Pokud jde o nové cíle vedoucí k lepšímu životnímu stylu, začátek roku bývá nejrušnějším obdobím. V ambiciózních plánech, jak se stát zdravější verzí sebe sama, však často přehlížíme své čtyřnohé mazlíčky. Vzhledem k radosti, kterou nám vnášejí do života, by péče o jejich zdraví měla být jednou z našich hlavních priorit. Zapojte se do 21denní výzvy se značkou Perfect Fit™ společně se svým mazlíčkem a nastartujte cestu k smysluplnějšímu životu.

Autor: Mars Czech s.r.o.

Se správnou stimulací a pravidelným cvičením lze na změnu adaptovat i kočky, které mají často temperamentní a svéráznou povahu. Kočičí psycholožka Klára Nevečeřalová doporučuje vytvořit si pro aplikování změn či nových návyků plán. „Pokud potřebujeme kočku naučit změně, musíme začít pozvolna. Pokud jste například změnili povolání a budete vstávat do práce v jinou hodinu, je potřeba na to kočku připravit. Moc dobře totiž vnímá a chápe čas, proto je potřeba i jí vstávání adekvátně přenastavit, a to ideálně aktivní hrou před krmením a samotné krmení posunout na co nejpozdější dobu před spaním. Kočka potom bude v noci mnohem lépe spát a oběma vám to pomůže se na změnu lépe připravit,” vyjadřuje se expertka k budování rituálů, na kterých je založena 21denní výzva, jež je iniciativou nového prémiového krmiva Perfect Fit™.   

Rituály jsou důležité pro fungování a spokojenost našich koček

Je však dobré mít na paměti, že kočky jsou vychytralé bytosti, které s námi v důsledku denní rutiny dokáží manipulovat. Kočičí psycholožka, Klára Nevečeřalová, doporučuje kočce čas od času dopřát obměnu a nepravidelnost. „Rituály jsou pro kočky velice důležité, protože jim dodávají v životě jistoty. Nesmí se to s nimi ale přehánět, protože kočky jsou dostatečně chytré na to, aby s námi skrze rituály a naší denní rutinu začaly manipulovat. Je dobré jim čas od času dopřát nějakou nepravidelnost, aby nezačaly trpět například separační úzkostí, nebo si vynucovaly krmení v 5 hodin ráno.”   

Autor: Mars Czech s.r.o.

Vyzkoušejte 21denní výzvu s vaším mazlíčkem  

Kvalitní mezilidské vztahy jsou založené na naší schopnosti o ně pečovat a rozvíjet je. Stejně tak důležitý je i vztah s našimi domácími mazlíčky, kteří hrají nedílnou roli v našich životech. Zapojte se do 21denní výzvy, která vám umožní podpořit komplexní zdravý přístup k životnímu stylu vašeho mazlíčka a zároveň díky ní upevníte společný vztah. S výzvou uspokojíte specifické potřeby svého mazlíčka tak, aby byl šťastný, zdravý a plný života.

Filozofie značky STRAVA-POHYB-HRA má za cíl rozvíjet mladistvého ducha zvířete po celý jeho život, a to díky komplexnímu přístupu zahrnujícímu nadstandardní výživu, optimální objem cvičení a mentální stimulaci. Vztah, který máme se svými domácími mazlíčky, je nejhodnotnější tehdy, když jsou šťastní, zdraví a plní života. Kočičí psycholožka Klára Nevečeřalová na závěr dodává: „Společné trávení času s vaším mazlíčkem je velmi důležité pro upevňování vzájemných vztahů. Kočky jsou velmi citově založená zvířata a dlouhou samotou trpí. Neznamená to, že vaše kočka pláče za dveřmi, když jste 8 hodin v práci – na to je pravděpodobně zvyklá. Ale potom, co se z práce vrátíte, očekává nějakou akci, v ten okamžik je potřeba pracovat na vašem vztahu a strávit spolu nějaký čas ať už hrou, užíváním si společných chvil anebo třeba řešením hlavolamů. Pokud se kočce budeme věnovat jen tím, že jí vyčistíme záchod a dáme najíst, tak nějaký hluboký vztah nemůžeme očekávat, protože do něho sami neinvestujeme.”