Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vánoce na míru: Čím potěšit maminku, babičku, tatínka, dědu či partnera?

...
2. prosince 2020 | 13:36

Vánoce se nezastavitelně blíží a vy si stále lámete hlavu, čím letos obdarovat své nejbližší? Máme pro vás několik tipů na dárky, které rozhodně potěší vaší maminku, babičku, ale i tatínka, dědu nebo partnera. Inspirujte se!

Dárky pro maminku

Než dárek pořídíte, zamyslete se nad tím, jaké sny si vaše máma ještě nestihla splnit, a podle toho vybírejte. Vždycky chtěla dělat něco kreativního? Darujte jí kurz ilustrace. Chtěla víc cestovat? Dejte jí poukaz na dovolenou. Miluje zdravé vaření a sní o tom, že jednou vymyslí vlastní byznys? Co třeba lis na zdravé tyčinky?

Jestli vaše máma už roky mluví o tom, že si konečně musí dát do kupy svůj šatník, můžete ji překvapit i nějakým nadčasovým kouskem oblečení. Podívejte se na nabídku českých tvůrců a vyberte třeba ovesized triko, kardigan nebo zavinovací šaty. U těch se totiž nemusíte bát, že netrefíte velikost.

Dárek pro babičku

Ne, nepotřebuje další bačkory. Jestli chcete opravdu zabodovat, pořiďte dárek, kterým dáváte najevo, že s ní chcete strávit svůj čas. Takže třeba brož jí dejte s tím, že se jí bude hodit, až spolu vyrazíte na koncert, deku využije na letní piknik a třeba župan bude potřebovat, až si uděláte čas a pro ženskou část rodiny uspořádáte wellness víkend.

Při hledání vhodného dárku pro babičku si možná říkáte: Kde jsou ty časy, kdy stačilo nakreslit obrázek? Vězte ale, že vlastnoručně vyrobený dárek udělá radost i teď, když už dávno nejste dítě. A není to ani tak složité, jak by se mohlo zdát. Klikněte níže a podívejte se, co všechno ještě do Vánoc zvládnete vyrobit.

Dárek pro tatínka

Jestli je váš táta prakticky založený, máte vyhráno. Praktické dárky se pochopitelně vybírají mnohem lépe než ty, které obdarovaný sice nepotřebuje, ale o to víc po nich (často bohužel tajně) touží. Kdybyste ale přeci jenom nechtěli darovat peněženku, vodu po holení nebo sadu nářadí, kupte něco užitečného, co má navíc vtip. Třeba termohrnek pro řidiče, který připomíná na sobě naskládané pneumatiky. Anebo tátu pobavte vánočním svetrem.

Sázkou na jistotu je pak vždycky jídlo. Poukaz do italské restaurace, na burger nebo ochutnávkové asijské menu bude mít stoprocentně úspěch. Miluje váš táta vaření tak, že nikoho jiného k plotně už nepustí? Darujte mu kurz vaření, který povede zkušený šéfkuchař.

Dárek pro dědečka

Kloubní výživa sice žádného důchodce neurazí, co kdybyste ale letos zabodovali třeba kravatou nebo motýlkem, nejlépe ještě s přibalenými lístky do divadla? Pěkným svetrem, který by si sám nekoupil, protože oblečení má přeci dost?  Anebo třeba kosmetikou. Věděl váš děda, že i muž může používat anti-age krém?

O něco snazší to mají s výběrem ti, jejichž děda má nějaký koníček. Jestli jezdí na kole, chodí na ryby nebo čte válečné romány, dárek se přeci jenom vybírá líp. Zvláštní kategorií je pak děda kutil. Pokud sem patří ten váš, máte vyhráno. Správný domácí kutil totiž se svojí sbírkou nářadí a vybavení nebude spokojený nikdy a vždycky bude mít v hobbymarketu vyhlídnutého něco nového. Takže stačí, když zjistíte, co je to tentokrát.

Dárek pro partnera

Zatímco u žen je potřeba praktický dárek zvážit, protože ne každá bude pod stromečkem jásat nad tyčovým mixérem, u mužů se pohybujeme na bezpečnější půdě. Pánové totiž užitečné dárky milují, takže profi sady nářadí nebo různé vychytávky pro cyklisty, běžce či rybáře budou mít určitě úspěch. Jen si dejte práci a zjistěte si do detailů, jaké parametry by věc, do které investujete, měla mít. On totiž není šroubovák jako šroubovák.

Dárkový balíček pro masožravce, dobré víno, voucher do oblíbené restaurace. S jídlem a poukazem na zážitky – nejlépe spojenými s jídlem – neuděláte nikdy chybu. Sázkou na jistotu jsou i všechny možné technické hračky, knížky a hudba. Chcete letos vánoční dárek pro muže pojmout jinak? Překvapte s něčím vtipným anebo lehtivým. Co třeba pánský masturbátor?

Autor: red