Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Podnikavé děti: Holčičky prodávají sladkosti, aby měly na studia

Místo aby si hrály s panenkami, vrhly se sestřičky na podnikání.
16. ledna 2014 | 13:37

Je jim jen sedm a čtyři roky, ale místo toho, aby si hrály s panenkami, tahle roztomilá děvčátka podnikají. Chtějí si totiž našetřit na univerzitu. A byznys jim vzkvétá.

"Elizabeth se chtěla naučit vydělávat peníze, aby si mohla našetřit na univerzitu. Chce se stát vědcem nebo inženýrem, ale okamžitě pochopili, že na to bude potřebovat peníze," prozradila pyšná maminka Rachel.

Místo aby si hrály s panenkami, vydělávají obě sestřičky na svá studia. Sedmiletá Elizabeth totiž do svého podnikání zapojila i čtyřletou sestru Rebeccu. Jedna má na starosti hračky, druhá se stará o sladkosti.

V aukcích na internetu nakoupí velká balení bonbónů, malých čokoládiček, dalších sladkostí a malých roztomilých hraček, které pak doma zabalí do pěkných obalů a obratem prodají.

"Je opravdu zábavné je pozorovat. Nejen, že všechny ty hračky, sladkosti, sáčky a stužky mají rozložené kolem sebe na gauči, ale všude se navíc povalují účty a alespoň tři kalkulačky," řekla pyšná matka.

Jak už to ale bývá, začátky nebyly tak jednoduché. Dívenky totiž musely nejdřív získat peníze na to, aby svůj podnik rozběhly. Nabídl se otec a dědeček, kteří měli ale jednu podmínku. Chtěli vidět profesionální byznys plán, jak si děvčátka své podnikání představují.

To se sestřičkám nakonec podařilo, na Vánoce tak mohly zorganizovat první velkou prodejní akci. Jarmark, kde kamarádům a dětem z okolí nabízely své produkty. Teď vydělávají v přepočtu okolo pěti tisíc korun týdně a v Británii jsou z nich "celebrity".