Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Konopí už není tabu. Pomáhá při bolesti i ztuhlosti pohybového aparátu

28. listopadu 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

U konopí byly prokázány pozitivní účinky na lidský organizmus, dlouhou dobu ale byly opomíjeny. Konopný olej či extrakt je možné využívat pro pohybový aparát zcela legálně a bezpečně. Pokud se vám při zvýšené námaze, sportu či s rostoucím věkem začínají ozývat vaše kolena, záda či svaly, jsou právě přípravky s konopím tím správným řešením.

Konopí je všestranná bylinka

V současné době lidé stále častěji řeší své problémy přírodní cestou a snaží se vyhnout syntetickým analgetickým složkám. Konopí je pro své blahodárné účinky na lidské zdraví využíváno již po staletí. Asi nejčastěji se využívá olej a extrakt z konopného semínka bohatý na rostlinné polyfenoly, tzv. kanabisiny. Ty jsou dvojího typu – polyfenoly rozpustné v tucích nalezneme v konopném oleji, polyfenoly rozpustné ve vodě naopak v konopném extraktu.

Ne každá kosmetika s obsahem konopí je kvalitní

Přírodní kosmetika by měla obsahovat především suroviny z rostlin a minerálů. Ne vždy se toto tvrzení setkává s realitou. Rádoby přírodní produkty mají s přírodou kolikrát jen pramálo společného. V přírodních přípravcích by se neměly používat synteticky získané parfémy, konzervační složky a barviva. Dále potom suroviny z ropy jako například minerální olej parafín nebo vazelína. K těm kvalitním značkám obsahující pouze rostlinné oleje a doplňující aktivní látky se řadí značka Cannaderm.

Co vám může pomoci od bolesti?

Pokud si stále chcete užívat aktivního života, ale cítíte, že vás dlouhodobé potíže se zády a klouby omezují, je potřeba se zaměřit na správné aktivity, kvalitní výživu a doplňkovou péči. Při bolesti byste se neměli vzdávat sportů a pohybu, protože právě pohyb posiluje svaly a protahuje šlachy, které klouby obklopují. Ke vhodným aktivitám při přetížení kloubů a namoženým svalům se řadí chůze či plavání. Jako prevenci či okamžitou pomoc si můžete dopřát také masáž. Dobře zvolené masáže účinně odstraňují ztuhlost a bolestivost svalstva. Navíc tělu dopřejete i potřebnou míru odpočinku a užijete si čas pouze pro sebe.

Osvědčená péče proti bolesti zad a svalů

Jestliže se vaše kolena, kyčle, kotníky, záda či svaly začínají čím dál tím více ozývat, a to i při běžných situacích, je zapotřebí se postavit těmto potížím čelem a najít řešení, díky kterému bude váš pohybový aparát opět plnit své poslání. Skvělým přípravkem, který je vhodný pro seniory, sportovce i osoby trpící následky sedavého či fyzicky náročného zaměstnání, je konopné mazání Thermolka. Ta obsahuje originální recepturu s konopným olejem, jedlí sibiřskou a směsí, která je vhodná pro regeneraci, úlevu od bolesti a přetížení pohybového aparátu. Hřejivý efekt kapsaicinu, který Thermolka také obsahuje, navíc příjemně prohřeje celý pohybový aparát. Konopné mazání značky Thermolka jsou k dostání v lékárnách, zdravých výživách nebo online.

Video se připravuje ...