Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bolest je odraz duše. Nepodceňujte ji!

Bolest je odraz duše...
20. června 2022 | 06:00

Stav naší duše ovlivňuje i stav našeho těla. Takže pokud vás třeba bolí hlava, nemusí to být z nízkého tlaku, málo vody, ale třeba z nadmíry emocí během dne. Proto pokud někdy pátráte po příčinách bolesti, ať břicha, zad nebo kolene, zamyslete se i nad vlivy duševními. Bolest je signál z těla, že je něco špatně. A může to být následkem strachu, emocí, stresu…

Zkrátka nejen fyzickým důvodem, že jste si například ukopla palec. Tělo reaguje na duševní vlivy bolestí, ale i křečemi, nafouknutím, otoky, záněty. Pojďte tedy mrknout na to, co s čím souvisí.

Hlava

Jakákoli bolest hlavy je spojená s přetížením a stresem. Pokud jste prožila den přeplněný prací, povinnostmi, nevěděla jste, co dřív nebo jste byla vystavena emocionálním tlakům, může být bolest hlavy důsledkem toho.

Šíje

Na šíji leží tíha pocitu viny. Pokud vás trápí bolesti šíje, jste k sobě možná příliš kritická. Když na přísnosti uberete, zvolníte tempo, urputnost vyměníte za volnější tempo, bude to možná ten nejúčinnější lék.

Video se připravuje ...
Lékárnička na dovolenou: Co vám nesmí chybět? • VIDEO: Videohub

Bolest v ramenou

Tak přesně taky leží tíha starostí a životních břemen. Jsou to především trapézové svaly (podél krku upínající na ramenou), které pak bolí. V nich je uložen strach, stres a nadmíra obav. Bolest v ramenou vám dává najevo, že je čas zvolnit a přehodit odpovědnost a starosti na někoho jiného.

Horní polovina zad

Odpovídá za lásku, za její přijímání a dávání. Pokud máte bolesti v této části zad, vypadá to, že někomu nedáváte dost lásky, anebo naopak chybí vám. Možná byste se měla zamyslet nad vztahy se svými blízkými, trochu je vylepšit, porozhlédnout se po novém partnerovi, odpustit matce (otci) i sobě a lásku si dopřát.

Spodní část zad 

Na bedrech nám leží finance a celkové zabezpečení. Pokud se vám z toho špatně spí, protože váš účet je věčně prázdný, může se to projevit v bederní oblasti a spodní části zad. Chce to změnu, trochu někde ušetřit, začít jinak nakupovat, jezdit, žít, tak abyste si udělala malou rezervu a nebyla stále v presu. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: bla
Video se připravuje ...