Pondělí 23. prosince 2024
Svátek slaví Vlasta, zítra je Štědrý den / Adam a Eva
Oblačno, déšť se sněhem 2°C

Margit Slimáková: Zmrzlina? Často jen cukr a dochucovadla. Udělejte si ji raději za pár korun sami

Video se připravuje ...
Margit Slimáková: Která zmrzlina je nejmenší "výživové" zlo?
VIDEO: Videoredakce ženských webů
3. srpna 2023 | 05:00

Zmrzlina, nebo nanuk? A co hlídat na etiketě? Specialistka na zdravotní prevenci a výživu Margit Slimáková neříká nejoblíbenější letní pochoutce NE, ale radí dobře vybírat. Podívejte se na video.

„Dnes už najdete kvalitní zmrzlinárny, kde vám jistě ochotně ukážou složení,” doporučuje Margit Slimáková, kam zajít. Kvalitní kopečkovou podle ní už najdeme, zejména pokud obsahuje smetanu, tvaroh a ovoce.

„Zpravidla jsou takové zmrzliny to nejdražší, ale zas bych doporučila radši méně toho kvalitního než za levné peníze hodně něčeho, kde základ tvoří spíš dochucování, cukr, aditiva,” říká odbornice.

Co by kvalitní nanuk nebo zmrzlina rozhodně obsahovat neměly? Proč je nálepka „proteinový” spíš reklamní tah? A jak si udělat za pár korun nejlepší zmrzlinu doma? Vše se dozvíte ve videu.

Autor: TeSim
Video se připravuje ...