Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jemná péče pro dětský zadeček aneb Jak poznat kvalitní vlhčené ubrousky?

25. listopadu 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

Při výběru dětské kosmetiky je třeba respektovat všechny potřeby citlivé dětské pokožky, která může být v důsledku nešetrného zacházení náchylná k častým dermatologickým onemocněním. Především pak pokožka v plenkové oblasti, jež je často vystavována působení vlhkosti. Poradíme vám, podle čeho poznáte kvalitní dětskou kosmetiku a hygienické pomocníky, kteří vám pomohou snížit riziko vzniku bolestivých opruzenin.

Kůže je největším a především nesmírně důležitým orgánem lidského těla. Poskytuje nám nenahraditelnou ochranu před vnějšími vlivy i škodlivými látkami. O to víc bychom ji měli věnovat dostatečnou pozornost. Dětská pokožka je však o poznání náchylnější na podráždění, nežli pokožka dospělého člověka, a proto potřebuje speciální péči. Zejména pak pokožka v oblasti zadečku nejmenších dětí, které jsou po většinu dne zabaleny v plence, čímž se značně zvyšuje riziko vzniku kožních problémů, si žádá tu nejjemnější možnou péči. Spokojenost miminka totiž začíná právě u jemného, čistého a zdravého zadečku bez podráždění. 

Autor: Melitrade

Rozhodující je vhodně zvolená péče

Při výběru baby kosmetiky i hygienických pomocníků věnujte pozornost nejen složení, ale také tomu, k jakému účelu jsou určeny. Kosmetické produkty navržené pro podrážděnou či opruzenou pokožku se od kosmetiky vhodné pro každodenní používání totiž liší. Například dětská kosmetika s obsahem oxidu zinečnatého dětskou pokožku vysušuje a je tudíž vhodná na zadeček, který trpí opruzeninami, nikoli však ke každodenní péči o pokožku. Oproti tomu kosmetické produkty s obsahem hydratačních a zvlhčujících ingrediencí jsou vhodné při běžné každodenní péči o miminko.

Proto, aby pokožka vašeho miminka prospívala a netrápila ji plenková dermatitida, je důležitá především dostatečná hygiena. Časté přebalování a pečlivé odstranění všech nečistot z pokožky jsou zásadním krokem v prevenci proti podráždění a opruzeninám. K dokonalé čistotě dětského zadečku mohou snadno pomoci hygienické vlhčené ubrousky. Jak poznat ty kvalitní?

Autor: Melitrade

Pečující přírodní složení

V péči o dětskou a novorozeneckou pokožku se vždy vyplatí vsadit na jemné složení. Kvalitní přírodní ingredience představují vysokou záruku šetrné péče především díky jedinečným účinkům, které mají na citlivou dětskou pokožku. Jaké složky u dětských hygienických produktů rozhodně hledat?

Aloe vera

Rostlina nesmrtelnosti, jak ji přezdívali starověcí Egypťané, je velmi oblíbenou přísadou do kosmetických, ale i hygienických produktů. Je vhodná pro každý typ pleti a díky svým vysoce hydratačním účinkům se její použití doporučuje hlavně na suchou a dehydratovanou pokožku. Aloe vera je účinný antioxidant a její schopnost vytvářet ochranný film na pokožce a chránit ji tak před nepříznivými okolními vlivy i volnými radikály z ní činí jedinečnou, hojně vyhledávanou přírodní složku. Aloe vera se rovněž pyšní pozoruhodnými regeneračními schopnostmi. Díky vysokému obsahu vitamínu A a E podporuje obnovu buněk a kolagenu v pokožce, čímž ji zjemňuje a zvyšuje její pružnost a pevnost. Kromě toho, že je aloe vera účinná v boji proti akné, dokáže také předcházet podráždění pokožky a vzniku dermatitidy. Patří proto mezi nejúčinnější složky v dětských hygienických produktech. Její pozoruhodné účinky můžete pokožce svého miminka dopřát v podobě kvalitních a praktických hygienických pomocníků, kterými jsou například Linteo Baby dětské vlhčené ubrousky aloe vera.

Měsíček lékařský

Měsíček lékařský je známý pro své blahodárné účinky na kůži. Mezi jeho nejcennější vlastnosti patří podpora regenerace popraskané a podrážděné pokožky. Efektivně zabraňuje jejímu poškození i dehydrataci. Měsíček lékařský dokáže udržovat pokožku v dobré kondici a díky svým hojivým účinkům pomáhá při drobných poraněních, zapařeninách i bolestivých ekzémech. Rovněž je skvělou volbou pro kojící maminky, jenž trpí trhlinkami na prsních bradavkách, jelikož urychluje jejich regeneraci a navíc miminku nijak neuškodí. O skvělých účincích měsíčku lékařského na dětskou pokožku vás snadno přesvědčí dětské vlhčené ubrousky Linteo Baby s měsíčkem lékařským, které jsou naprosto bezpečné i pro péči o pokožku novorozených miminek.

Autor: Melitrade

Kvalita a bezpečí

Známkou vysoké kvality dětských vlhčených ubrousků nejsou jen pečlivě vybrané ingredience, ale také to, že neobsahují žádný alkohol, škodlivé parabeny a PEG emulgátory. Tím je zaručena vyvážená hladina pH pokožky, nedochází k jejímu nadměrnému vysoušení ani překyselení a snižuje se tak riziko plenkové dermatitidy. Dětské vlhčené ubrousky, které jsou dermatologicky testované a splňují tak nejvyšší normy a nejpřísnější požadavky na kvalitu, můžete bez obav používat při každodenní péči i o ty nejmenší děti. Další známkou kvality je rovněž pečlivé provedení a design obalu hygienických dětských vlhčených ubrousků. Ten by měl být navržen tak, aby umožnil jejich snadné použití a zároveň byl dobře uzavíratelný, což zaručí, že nebudou vysychat a neztratí tak své jedinečné účinky na pokožku.

Video se připravuje ...