Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Buďte krásná i v noci! Tipy, jak vybrat pyžamo

16. listopadu 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

Výběr pyžama se může zdát jako hračka, ale pravdou je, že najít takové, co vyhovuje vašim potřebám, může být stejně nesnadné, jako vybrat si večerní šaty. Koneckonců, dobrý spánek je ovlivněn dobrým oblečením na spaní.

Chcete něco snadného, ​​funkčního, ale zároveň elegantního a luxusního? Nebo hledáte to nejlepší vánoční pyžamo? Rádi vám poradíme.

Pohodlí

Nebudete mít ty nepříjemné sny, pokud se budete neustále otáčet, rozčilovat se nad gumičkami, vytahovat knoflíky a natahovat rukávy. Abyste tomu předešli, mějte na paměti, co chcete, aby vaše dámské pyžamo mělo. Chcete kapsy? Zkontrolujte, zda není guma příliš těsná. Vaše pyžamo bude součástí vaší spánkové rutiny – a pohodlí je vaší nejvyšší prioritou.

Pyžamové materiály

Pyžama jsou vyrobena z různých materiálů, můžete si vybrat, která látka vyhovuje vašemu životnímu stylu. Bavlna je běžný materiál, protože je lehký a prodyšný. Pamatujte však, že tato tkanina velmi dobře neizoluje teplo – může snížit teplotu těla během chladnějšího počasí.

Flanel je oblíbený pro své teplo, ale kvůli těžkému složení jej nelze nosit v teplejších podmínkách. Jednou z nejlepších možností je satén. Tento materiál vyrobený z přírodních vláken vyrovnává tělesnou teplotu v chladném i teplém podnebí. Saténové pyžamo klouže po vaší pokožce a přidává tak luxusní prvek vašemu pyžamu. Investujte a kupte si pyžamo, které nedráždí pokožku.

Bavlna: Bavlna je látka, která je měkká, lehká a prodyšná. Je hladká na pokožce a umožňuje dobrou cirkulaci vzduchu. Bavlna je špatný izolátor a nedoporučuje se těm, kteří pociťují noční pocení.

Hedvábí: Hedvábí je látka, která je termoregulátorem. To znamená, že vás může zahřát, když je vám zima, a chladit, když je vám teplo.

Bambus: Jedná se o měkký, hedvábný materiál, který je vyroben z rostlinných vláken. Pomáhá vám udržovat příjemnou teplotu, protože působí jako vlhké proutí. Toto se doporučuje alergikům, protože je hypoalergenní a může mít určité antibakteriální účinky.

Flanel: Je to dobrý materiál k nošení během chladnějších zimních měsíců. Pomáhá poskytovat teplo tělu a je také prodyšným materiálem, který se zdrží nočního pocení.

Vlna: Tento materiál může dráždit pokožku a udržovat vás v noci vzhůru. Může vás zahřát, ale při přehřátí nejsou prodyšné.

Autor: DaniDarx

Hlavně, ať vám padne

Při nákupu online si udělejte čas na prohlédnutí tabulky velikostí a ujistěte se, že jste před nákupem zkontrolovala měření. Protože ženy mají různé typy těla, možná budete chtít vybrat pyžamový styl, který vám sedne. Pokud máte postavu tvaru „jablko“, budou vám slušet pyžama s vysokým pasem. Postava „hruška“ by měla jít opačnou cestou.

Náš tip: hedvábné pyžamo a spodní prádlo je pohodlné pro tělo a je vhodné na jakoukoli siluetu.

Styl oblečení na spaní

Kdo říká, že se musíte zbavit stylu svého oblečení na spaní? S tolika módními potisky a vzory může vaše sexy pyžamo a odrážet vaši osobnost různými způsoby. Buďte nóbl, nebo si užívejte dávku barev a vzorů v zábavných geometrických tvarech pro mladistvý nádech. I taková košilka na spaní je nejenom sexy, stylová, ale i pohodlná.

Někdo upřednostňuje pouze spodní prádlo na spaní. Samozřejmě, to je zcela běžné. I v tomto případě se ale musíte ujistit, že toto dámské spodní prádlo vás nikde netlačí nebo nedře, abyste se kvůli tomuto nepohodlí celou noc nebudila.

Dlouhověkost

Investujte do pyžama, které vám vydrží dlouho; něco, co by se snadno neztratilo nebo nevyšlo z módy. Jak určit, který oděv v průběhu času vydrží? Prohlédněte si celou značku, zejména švy a konce, kde nit obvykle praskne. Vyhýbejte se syntetickým materiálům, a v nejlepším případě zvolte ruční výrobu.

Péče

Pyžamo je potřeba pravidelně prát. Běžné látky budou vyžadovat praní v pračce, ale některé materiály budete muset prát v ruce, jako je například hedvábí a satén. Nenechte se odradit od investování do vysoce kvalitních kousků. Množství času, které věnujete péči o své pyžamo, odpovídá kvalitě jeho značky a jeho celkové životnosti.

Správné pyžamo je skutečným luxusem pro každou ženu. Věnování pozornosti těmto detailům vás přivede k nejlepším možnostem, co se týče látky, stylu a přizpůsobení. Neexistují žádné peníze, které by se rovnaly dobrému spánku a skvělým ránům. S pohodlným pyžamem se probudíte s pocitem osvěžení a klidu. A to za to přeci stojí!