Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zkaženým dechem problémy začínají. Zničte parodontózu houbou

24. dubna 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Narušení ústní mikroflóry v důsledku nesprávných stravovacích návyků, zanedbání ústní hygieny nebo poranění v kombinaci s kouřením, stresem, cukrovkou či genetickou dispozicí způsobí přemnožení patogenních baktérií tzv. červeného komplexu. 

Tělo se brání vznikem zánětu, který se projeví ve formě zčervenání dásní (gingivitidy), podráždění, bolestivých otoků a krvácivosti dásní. Pokud není stav řešen, může zánět přejít do chronické fáze spojené s ústupem kosti, viklavostí a posléze ztrátou zubů. Přemnožené patogenní bakterie chráněné před desinfekcí biofilmem mohou krevním oběhem proniknout do celého organismu a způsobovat srdeční problémy, respirační onemocnění atd. Některé bakterie produkují těkavé sirné sloučeniny, ty jsou hlavním důvodem nepříjemného zápachu z úst.

Autor: BARD s.r.o.

V péči o chrup a dutinu ústní nabízí nové řešení Chytrá houba Pythium oligandrum. Svoji unikátní schopností rozrušit biofilmy nedává patogenním bakteriím a dalším mikroorganizmům možnost se v nich ukrýt.

Na základě patentované technologie jsou na trhu ústní vody připravené ze suché směsi: Bio Plus a nebo šumivé tablety Chytrá houba Pythie Bio Plus. Výplachové kůry těchto přípravků chrání od krvácivosti dásní, počátečních příznaků zánětů dásní a zkaženého dechu až po dobu 4 – 6 měsíců a u chronického periodontálního zánětu dochází ke stabilizaci stávajícího stavu. Přípravky se osvědčily u kvasinkových infekcích například po chemoterapii, kdy jsou výborně tolerované a představují jednu z mála dostupných alternativ pro uživatele s alergií, zdravotně oslabené jedince nebo osoby s rezistencí či alergií na chemické látky ústní hygieny.

Autor: BARD s.r.o.

Dezinfekční mikroorganismus Pythium oligandrum představuje předěl mezi houbami a řasami. Pythium oligandrum proniká svými vlákny do buněk parazita (plísně nebo kvasinky) a čerpá z něho pro svoji výživu potřebné látky. Na podkladě výživové a prostorové kompetice tak vytlačuje z prostorů patogenní plísně a kvasinky.

Podstatou působení mikroorganismu Pythium oligandrum je produkce enzymů a parazitování na plísňových mikroorganismech. Po splnění tohoto úkolu (vyčerpání parazita) mizí z této lokality (lidské tělo pro něho není přirozené prostředí a není schopen se v tomto prostředí adaptovat) a uvolňuje prostor pro znovuosídlení tzv. normální mikroflórou. Pythium oligandrum je první živý mikroorganismus schválený jako biocidní látka dle nařízení EU 2015/1610. Použitá biotechnologie eliminuje plísně přímým parazitizmem a je odborníky považována za nejbezpečnější technologii dostupnou na současném trhu. 

Přípravky s chytrou houbou dostanete ve svých lékárnách.  pythium@pythium.cz telefon: 608 157 744, 728 814 202. Informace www.chytrahouba.cz.

Autor: BARD s.r.o.

 

Video se připravuje ...