Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vše, co byste měla vědět o nošení tang: Kdy byste na ně měla zapomenout?

  • 13. dubna 2016 | 06:00

    Tanga mohou na některých ženách vypadat bezesporu sexy. A nedají na ně dopustit. Jenže nepatří mezi úplně nejlepší spodní prádlo, pokud tedy nechcete svádět svého partnera. Mohou vám totiž způsobit zdravotní problémy. 

  • Pokud trpíte infekcemi, neměla byste je nosit

    Nosit tanga byste neměla, pokud jste náchylná k zánětům a infekcím.
    Autor: Profimedia.cz
    Na nošení tang byste měla zapomenout, pokud často trpíte infekcemi močových cest. "Ty jsou většinou způsobeny bakteriálními infekcemi, nejčastěji je to E. coli. Prevence je hodně pít, aby se moč v močových cestách naředila a nedocházelo k pomnožení bakterií. Pak samozřejmě je třeba vyvarovat se všech rizikových faktorů, jako je třeba nesprávná hygiena," popisuje gynekoložka Blanka Vavřinková z První české lékařské společnosti. Rizikovým faktorem může být i nevhodné spodní prádlo. Tangy se totiž otevírá cesta všem bakteriím z konečníku, aby se dostaly do močové trubice. Samozřejmě platí to samé i ve chvíli, kdy už se s něčím takovým léčíte. 
  • Dbejte na materiál

    Autor: Shutterstock.com
    Pokud jste milovnicí těchto malinkatých kalhotek, více přemýšlejte nad tím, jaké si pořizujete. Na materiálu totiž záleží více, než si myslíte. Tanga by měla být z bavlny, nikoliv z umělých látek. U přírodního materiálu totiž nedochází k zapařování. Kde se tvoří vlhkost, je živná půda pro bakterie. Podle výzkumů také tato látka zabrání podráždění pokožky a svědění. Ano, uznáváme, že krajková jsou hezčí, ale ta byste na sobě měla mít jen po nezbytně dlouhou dobu. 
  • Na cvičení se úplně nehodí

    Autor: Shutterstock.com
    Ráno, když se oblékáte, měla byste myslet na to, co budete během dne dělat. Jestli se chystáte na cvičení, není úplně vhodné, abyste měla tanga. Těsné oblečení totiž nebývá příliš prodyšné a tvoří se v něm vlhkost. Takže i v tomto případě hrozí, že se ve vlhkém prostředí bude dobře dařit kvasinkám, které mohou později způsobit infekci. Ano, sice vypadají mnohem lépe pod upnutými legínami tanga než rýsující se bavlněné bombarďáky, ale vaše vagina vám zajisté poděkuje.
  • Mohou způsobit kožní infekce

    Tanga
    Autor: Profimedia.cz
    Nezní to úplně vábně, ale při dlouhodobém nošení šňůrkových kalhotek může dojít k tomu, že se vám na kůži kolem vaginy a konečníku objeví malé bradavičky. Ty vznikají často právě v místech, kde se často tře pokožka s kusem látky. Některé ženy je mívají třeba na prsou, kde jsou způsobeny nošením podprsenek. Nicméně není neobvyklé, že se objeví třeba i na obličeji, očních víčkách nebo na rukou. Vidět je můžete často u obézních lidí. Nošení tang za tento ne sice dramatický, ale nepříjemný problém prostě nestojí. 
  • Nejen při menstruaci na ně zapomeňte

    Sexy
    Autor: shutterstock
    Nevím, jak vy, ale nejedna žena dá při menstruaci přednost pohodlným bavlněným kalhotkám, klidně i trochu vytahaným, protože je to prostě příjemné. Navíc pravděpodobně nehrozí, že by nás v nich viděl někdo, na koho hrajeme majitelku pouze výstavního luxusního spodního prádla. Ovšem pokud by vás náhodou někdy napadlo nosit tanga během menstruace, raději na to zapomeňte. Opět jste totiž náchylnější k zánětům, a pokud se náhodou stane, že váš tampon proteče, může se vám do vaginy dostat více infekcí. Jestli ale nedáte jinak, potom byste si hygienické pomůcky měla měnit mnohem častěji, třeba už po polovině běžné doby. O nošení tang a intimních vložek každá žena, která to někdy zkusila, ví, že není nutné vysvětlovat, proč je lepší to nedělat. 
  • Na slovíčko s hygienou

    Tanga nepatří mezi nejzdravější kousky oblečení.
    Autor: Profimedia.cz
    Kde končí šňůrka tang, je jasné. A co se v těchto končinách děje, víte stejně tak. A pokud budete v malých kalhotkách trávit několik hodin denně, nebudete moct předpokládat, že to tam dole bude vonět po růžích. I když to zní asi nepříliš vábně a žensky, co si budeme povídat, tak to skutečně je. Nejhorší, co můžete udělat, je, že si vezmete navíc ještě o velikost menší, čímž se vám šňůrky dostanou ještě dál. 
  • Větší riziko nákazy pohlavní nemocí

    Účinnou prevencí proti HPV virům, a tedy případě i rakovině děložního čípku, je ochrana při sexu a minimální promiskuita.
    Autor: Shutterstock.com
    Protože tanga mohou podráždit pokožku kolem vaginy a konečníku tak moc, že se tam objeví malé oděrky, může to pro vás znamenat zvýšené riziko přenosu pohlavní choroby z partnera na vás, pokud nepoužívá kondom. Rázem se totiž  zvýší možnost onemocnění pomocí přenosu tělními tekutinami. Takže ve výsledku nošení vzrušujícího prádla, abyste navnadila muže, se kterým se chystáte do postele, vám to může pořádně zavařit. 

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...