Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Recept na domácí levandulovou limonádu. Zbaví vás stresu a bolestí hlavy!

Domácí levandulová limonáda zažene deprese, migrény i virózy
22. října 2015 | 12:30

Kratší dny, chladno, Vánoce na krku a dovolená v nedohlednu. Pokud si k tomu přidáme klasické podzimní choroby, které na nás číhají na každém rohu, není čemu se divit, že jsme vystresovaní a podráždění. Recept na to, aby se vám ulevilo, je ale až směšně snadný – jmenuje se levandulový olej.

Levandulový olej patří mezi nejčistší esenciální oleje s prokazatelně blahodárnými účinky na zdraví našeho těla i mysli.

Při pravidelném preventivním užívání je totiž schopen ochránit vás nejen před vlivem bakterií, mikrobů a plísní, ale má vliv i na dýchací cesty, pomáhá při nízkém tlaku, zklidňuje a zahání úzkosti. A navíc božsky voní.

Není proto divu, že levandulový esenciální olej se velmi často používá v aromaterapii a je často doporučován také pacientům, kteří mají sklony k úzkostem, trpí nespavostí nebo častou bolestí hlavy či migrénami.

Nejsnadnějším způsobem, jak se zbavit napětí, stresu a bolestí hlavy, je proto pravidelně používat levandulový olej. Například v podobě domácí levandulové limonády. Její příprava je velmi jednoduchá:

Budete potřebovat:

* 1 šálek medu

* 12 šálků vody

* šťávu ze 6 citronů

* jednu kapku levandulového esenciálního oleje


Postup:

Všechny ingredience smíchejte dohromady a dejte vychladit. Podle chuti přidejte víc medu nebo vody.

Jak ještě používat levandulový olej?

- Máte-li suchou kůži, přidejte 5 kapek do napuštěné vany a naložte se do ní. Bude se vám i skvěle usínat.

- Do 500ml rozstřikovače dejte 10 kapek levandulového oleje a rozprašte ho v místnosti, kdykoliv budete cítit, že přichází stresové období. Ideální na pracovní stůl.

Autor: brig
Video se připravuje ...