Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Srdcerváči letos opět pomáhají lidem s handicapem. Podpořte je i vy

Tvářemi letošní kampaně je pětice žen, jimž hledání zaměstnání nekomplikuje jen zdravotní handicap, ale zároveň jsou řazeny do dalších ‚rizikových skupin‘.
10. září 2015 | 19:30

Přemýšlíte už teď, čím blízké překvapit o Vánocích? Nebo chcete jen někomu udělat radost netradičním dárkem? Spojte příjemné s užitečným! Projekt Srdcerváči, který je zaměřený na zaměstnávání osob se zdravotním postižením, podpoříte tím, že si vyberete z katalogu unikátních darů a zážitků. Nechybějí v něm například podepsané rukavice Jaromíra Jágra z letošního světového šampionátu, pozvání na večeři od Ládi Hrušky, sada nádobí od Dity P. nebo kurz vaření s Romanem Paulusem.

Na co vlastně Srdcerváči peníze vybírají? Tuto jedinečnou sbírku už třetím rokem pořádá Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením (www.nfozp.cz). Výtěžek sbírky je prostřednictvím transparentního grantového řízení rozdělován na podporu a vznik nových pracovních příležitostí pro lidi, kteří neměli tolik štěstí a kvůli svým handicapům těžko hledají zaměstnání.

Cílem projektu je tak nejen pomoci konkrétním lidem, ale i změnit pohled většinové společnosti na život osob se zdravotním postižením. Většina z nich totiž chce a může pracovat. Pracují mnohdy lépe než jejich zdraví vrstevníci.

Tvářemi letošní kampaně je pětice žen, jimž hledání zaměstnání nekomplikuje jen zdravotní handicap, ale zároveň jsou řazeny i do dalších "rizikových skupin". Srdcerváčkami se tak letos staly matka samoživitelka, dlouhodobě nezaměstnaná středoškolačka nebo starší žena před důchodem, které život zásadně zkomplikovala chyba při operaci. Ani jedna z nich se ale nevzdala, nepodlehla nepřízni osudu a rvou se nyní nejen za sebe.

 

Jak tedy na tento projekt přispět? Na www.srdcervaci.cz najdete katalog unikátních darů a zážitků, z něhož si stačí jen vybrat. Kromě již zmíněných jsou zde stovky dalších. Milovníci tajemných zákoutí budou například moci prozkoumat běžně nepřístupná místa Pražského hradu, vyznavači adrenalinu mohou usednout za knipl dopravního boeingu a ti, kteří sází na domácí pohodu, zase mohou zkonzultovat podobu svého bydlení s designérkou Martinou Pištělákovou známou z pořadu Jak se staví sen.

 

Po zakoupení bude hodnota příspěvku zaslána na konto projektu Srdcerváči. Každý tak získá kromě dobrého pocitu i odměnu v podobě něčeho, co ho potěší. Výtěžek projektu bude odborná komise rozdělovat v transparentním grantovém řízení mezi zájemce o vytvoření nových pracovních míst pro osoby se zdravotním postižením a na rozvoj jejich podnikatelských plánů.

 

Video se připravuje ...