Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Příběh Hanky: Kvůli manželovi jsem skončila na invalidním vozíku!

Příběh paní Hanky je velmi smutný.
2. listopadu 2014 | 06:00

Hanka žila do svých třicátých narozenin život jako z pohádky. Měla skvělé manželství, prostorný a moderně zařízený byt v centru Prahy a především zdravou a krásnou dceru. Pár dní po Haniných narozeninách se sen začal pomalu, ale jistě měnit v noční můru. Proč?

Osudná láska

Hana potkala Martina už na střední škole, kde se do sebe bezhlavě zamilovali. Přestože bylo oběma teprve 16 let, věděli, že spolu chtějí strávit zbytek života. Po maturitě se vzali, od Martinových rodičů dostali jako svatební dar byt a během dvou let ho zrekonstruovali k nepoznání. "Žila jsem jako ve snu. Moje vrstevnice byly singl, bez práce a bydlely u rodičů. Byla jsem na svůj samostatný a perfektní život hrdá," vzpomíná Hanka.

Tři roky po společném bydlení se Hanka s Martinem začali pokoušet o miminko. Podařilo se. V prosinci téhož roku se jim narodila krásná holčička Jolanka. "Když jsem ji poprvé držela v náručí a Martin mě něžně hladil po vlasech, byla jsem přesvědčená, že tahle pohádka nikdy neskončí," říká Hanka.

Zatracené narozeniny

Během dalších let to mezi Hankou a Martinem začalo trochu skřípat, ale ona byla přesvědčená, že je to jen klasická "ponorka", která časem odezní. V den svých 30. narozenin uspořádala velkolepou oslavu, na kterou se sjeli příbuzní a kamarádi ze všech koutů republiky. "V živých barvách si vzpomínám, jak jsem byla nadšená, když přijela moje nejlepší kamarádka ze střední školy, kterou jsem viděla naposledy před třemi lety," vypráví Hana.

Spolužačka Marika na rozdíl od Hanky neměla žádné děti, a tak jí zůstala perfektní postava, kterou se pyšnila na střední. Dokonce i ty dlouhé kaštanové vlasy měla pořád stejně lesklé a kvalitní. Jejího perfektního vzhledu si však nevšimla jen Hanka, ale i Martin. A dokonce už před třemi lety, kdy Mariku potkal v baru a zamiloval se do ní.

"Dozvěděla jsem se to bohužel na své oslavě, kde jsem je přistihla během vášnivého líbání. Schovávali se u záchodů jako puberťáci. Udělalo se mi špatně." Tehdy se Hanka sebrala a odešla beze slova domů. Druhý den se Martin ke všemu přiznal a oznámil jí, že se chce rozvést.

Šílená diagnóza

Tehdy se Hanka rozhodla, že se nebude ponižovat a nechá Martina jít. Během půl roku. kdy bydlela sama, žila v neuvěřitelném stresu a stále si vyčítala, že rozpad rodiny je jen a jen její chyba. Čím dál častěji se cítila vyčerpaná, neměla sílu věnovat se Jolance a také zjišťovala, že jí velmi často brní nohy.

Příběh paní Hanky je velmi smutný.
Autor: profimedia.cz

Když zdravotní problémy nepřestávaly, ba se naopak stupňovaly, vydala se Hanka k lékaři. Po několika návštěvách specialistů se dozvěděla strašlivý verdikt. "Máte spinální svalovou atrofii," řekla lékařka a začala Hanku utěšovat. "Později jsem zjistila, že je to sice vrozená nemoc, kterou mi však vyvolal intenzivní stres, způsobený Martinovou nevěrou, odchodem a žádostí o rozvod," pláče Hanka.

Zkouším znovu žít

Asi rok od stanovení diagnózy začala Hanka chodit o berlích, protože sama už to nezvládala. V té době si díky své mamince, která hlídala Jolanku, užila poslední roky života na vlastních nohách. Se starší sestrou vyrazila na dovolenou na Krétu, další rok se dokonce potápěla v Egyptě a nakonec stihla ještě svou vysněnou Paříž. Všechna místa navštívila o berlích, ale splnila si tajné sny.

Přesně 7 let ode dne, kdy se dozvěděla, že její milovaný muž jí podvádí s nejlepší kamarádkou, usedla na invalidní vozík. "Měla jsem vlastně takové štěstí v neštěstí. Kdybych tehdy nepoznala Martina, neměla bych Jolanku, ze které je teď chytrá a starostlivá mladá dáma, která mě drží nad vodou," zakončuje svůj příběh Hanka, která je na invalidním vozíku skoro deset let a stále věří, že na ni ta pravá láska někde čeká.