Česnek
Jestli by něco nemělo chybět ve vašem každodenním jídelníčku, pak je to právě česnek. Má totiž antibakteriální, antimykotické a antivirové účinky, působí proti nachlazení, ale bojuje i s rakovinou a jinými závažnými onemocněními. Ideální množství, které byste měli zkonzumovat, je 6 stroužků česneku týdně.
Hlavním přínosem olivového oleje je to, že dokáže snížit hladinu špatného cholesterolu v krvi. To ale není vše. Obsahuje také fenoly, chránící cévní stěny, podporuje růst kostní hmoty a snižuje riziko žaludečních vředů. Dokáže ale také regenerovat pokožku a nastartovat organismus čímž podporuje správné trávení a také hubnutí. Každý den byste si proto měli dát alespoň jednu polévkovou lžíci kvalitního olivového oleje.
Brokolice je číslem jedna v boji proti rakovině a to díky obsahu sloučenin zvyšujících hladinu enzymů v těle. Denně byste si proto měli dopřát alespoň ½ šálku brokolice spařené po dobu 3 minut.
Jogurt je skvělým zdrojem vápníku a zdravých bakterií prospěšných pro trávicí systém. Každodenní konzumace jogurtu dokáže pomoci se zánětlivými onemocněními střev, infekcemi močových cest nebo vaginálními a kvasinkovými onemocněními. Každý den byste proto měli zkonzumovat asi 175 ml bílého jogurtu se živými kulturami.
Obiloviny jsou skvělým zdrojem vlákniny, která redukuje činnost střev, napomáhá správnému trávení a také hubnutí. Dokáže ale také snížit hladinu špatného cholesterolu v krvi a tím snižuje riziko srdečních chorob. Každý den si pro své zdraví dopřejte 375 ml vloček, ať už si je dáte jako ranní müsli, svačinku v podobě ovesných sušenek nebo například jako přísadu do polévky.