Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bojujte proti zimní únavě: Pijte vodu a pusťte do pokoje světlo!

Vstávání není nic příjemného, hlavně v zimě!
10. prosince 2013 | 13:00

Znáte to? Venku zima, v posteli božské teplo a ani nepříjemný zvuk budíku vás nedokáže vyhnat ze spícího králoství! Přinášíme vám účinné tipy, díky kterým budou vaše rána o poznání příjemnější a nestrávíte celý den ospalým zíváním.

Budiž světlo

I když vám pouliční osvětlení může bránit při usínání, nechte roztažené žaluzie a závěsy. Není nic horšího, než když vám zazvoní budík a v ložnici je černočerná tma. Krapet denního světla vám pomůže na nohy.

Pijte vodu, pijte pitnou vodu...

Ráno po probuzení vypijte sklenici neslazené vody, která dostane vaše tělo do pohybu. Připravte si skleničku i na noční stolek a případě, že se v noci probudíte si nezapomeňte párkrát loknout. Zkuste se také napít vody těsně před spaním, ale pozor na množství, mohla byste strávit noc lítáním na toaletu.

Pozitivní myšlení

Hned po probuzení většina z nás začne myslet na starosti, které nás ten den čekají. Stres v práci, nakupování, přeplněný autobus...Zkuste si před rozlepením očí představit něco pozitivního, třeba jak si večer dáte vanu a začtete se do oblíbené knížky. Váš mozek se naladí na radostnější vlnu a vaše ráno bude mnohem snazší.

...
Autor: Shutterstock

Drsné probuzení

Pokud na vás vážně nic nezabírá, je tu trochu drsnější metoda, jak se dostat z postele. Nařízený budík dejte na druhý konec místnosti a ráno, ač strašně nerada, budete muset vstát a dojít ten otravný předmět umlčet.

V žádném případě se ale nevracejte zpět do postele. Vyrazte rovnou do kuchyně a tam si připravte voňavou kávu, nebo čaj. Hrneček si připravte už večer, ráno vás potěší, že stačí nalít jen horkou vodu a je hotovo.

Máte nějaké osvědčené triky, které zpříjemňují rána vám? Podělte se o ně s námi.