Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nejčastější chyby, které děláme při čištění obličeje!

Mytá obličeje je zdravé, nesmíte však dělat zásadní chyby.
11. prosince 2013 | 11:00

Že je mytí obličeje jednoduché? Chyba! Většina z nás dělá při oplachování chyby, které mohou pleť vysoušet, podráždit a dokonce i způsobovat vrásky. Změňte své návyky, dokud je čas!

Chyba č. 1: Špinavé ruce

Před mytím obličeje si vždy musíte důkladně umýt ruce mýdlem a poté ho pořádně spláchnout vodou. Mýt si obličej špinavýma rukama je naprostý nesmysl! Nečistoty se vám totiž mohou dostat do očí nebo pórů.

Chyba č. 2: Mytí mýdlem

Mýdlo patří na ruce, ne na obličej! Ten si musíte čistit speciálními prostředky, které vyhovují tipu vaší pokožky. Pěny a gely jsou vhodné pro mastnější pleť a krémové čističe zase pro sušší. Kdo si čistí obličej mýdlem, zbytečně ho vysušuje a zakládá si na pořádně hluboké vrásky.

Chyba č.3: Nevhodná žínka

Mytí obličeje žínkou nebo houbičkou se všeobecně nedoporučuje, protože musíte při čištění více tlačit a vytvořit si tak nevzhledné červené flíčky. Pokud si nedokážete představit umývání obličeje jen pomocí rukou, vždy žínku opravdu pečlivě umyjte, abyste si nezanesla dřívější nečistoty zpět na svou pleť.

...
Autor: Shutterstock

Chyba č. 4: Teplota vody

Voda pro oplachování obličeje nesmí být ani horká, ani studená. Ideální je vlažná! Vaše pokožka díky správné teplotě vody zůstane po celý den hydratovaná a pružná.

Chyba č. 5: Všeho moc škodí

Říkáte si, že čím častěji budete pleť omývat, tím bude svěžejší? Chyba! Obličej byste si měli být pouze dvakrát denně. Ideálně po probuzení, abyste odstranili nečistoty a bakterie, které se na obličeji usadí, zatímco vy spíte. Druhé mytí se doporučuje večer, abyste se zbavili make-upu nebo nečistot, které se na pleť nachytají během celého dne.