Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chřipková epidemie sílí. Výživoví poradci radí: Zvyšte svoji imunitu stravou!

4. února 2013 | 00:00
Prezentace klienta |

Počet nemocných stále stoupá. Za rychlé rozšíření mohou podle lékařů zmutované viry, které jsou o mnoho silnější. Navíc mají tendenci se opakovaně vracet. Odborníci na zdravou stravu a novou výchovu ve výživě z center NATURHOUSE radí, jak jídlem účinně posilovat imunitu.

Pobočky výživových center NATURHOUSE (jejich rozprostření po celé České republice najdete na stránkách www.naturhouse-cz.cz/pobocky) jsou otevřeny i klientům, kteří se krom správného způsobu stravování vedoucímu k efektivní redukci hmotnosti mohou přijít poradit ohledně posilování imunity. „Imunitní systém potřebuje pro své správné fungování velké množství vitamínů a stopových prvků, které získává především ze stravy,“ říká Věra Burešová, která se v centrech NATURHOUSE dlouhodobě specializuje právě na problémy s imunitou. „Správně upravený jídelníček ovlivňuje naše zdraví dokonce z téměř 40 %,“ dodává.

Jedna z hlavních výživových poradkyň Věra Burešová dokáže poradit nejen se zvyšováním imunity.
Autor: NATURHOUSE

V tomto období by lidé měli zvýšit příjem vitamínů skupiny C. „Céčko podporuje funkci bílých krvinek a produkci imunitních proteinů,“ vysvětluje Věra Burešová a dodává: „Organismus, který je správně a hojně vitamínem C zásoben, se stává virům smrtícím prostředím.“ Je také nezbytné konzumovat potraviny obsahující vitamin D až v desetinásobném množství, než je doporučený denní příjem. Jeho cenným zdrojem jsou například tučné ryby.

K potravinám s protichřipkovým účinkem patří přírodní antibiotikum česnek. Konzumovat by se měl denně. Hodnotná je v tomto ohledu také cibulová šťáva, která hubí bakterie. Z koření pomáhá anýz, zázvor a badyán. Zároveň se doporučuje zavést do jídelníčku takové potraviny jako je křen nebo chilli. „Naopak ne příliš vhodným potravinami jsou bílé pečivo, smažená jídla a ty, které obsahují bílý cukr,“ dodává Věra Burešová.

Kromě zvyšování imunity vám poradí výživová poradkyně také například, jak zatočit s přebytečnými kily nebo naopak jak přibrat.
Autor: NATURHOUSE

Ke správnému jídelníčku je nutné dbát na pitný režim a dostatečně spát. „ K tomu by si lidé měli důkladně omývat ruce, a pokud jsou nastydlí, brát ohledy i na ostatní. To znamená používat kapesníky a kýchat a kašlat výhradně do nich,“ upozorňuje výživová poradkyně. Odborníci na hygienu také radí zbytečně se nezúčastňovat hromadných akcí.

Na bezplatnou konzultaci se můžete objednat na telefonním čísle: 273 132 614 nebo e-mailem: info@naturhouse-cz.cz.

Kompletní informace získáte na webové adrese: www.naturhouse-cz.cz.