Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Skořice a med: Účinné léky ze špajzu

Chléb s medem a skořicí místo marmelády posílí vaše cévy, zlepší jejich pružnost a vaše srdce tak ochrání před infarktem.
7. prosince 2011 | 15:40

Sladký med a voňavá skořice mají v zimě svou sezónu. Jejich využití však nekončí u perníčků! Společně dokáží léčit chřipku, vyčistit pleť či dobýt vaše baterky!

Med a skořice jsou nedílnou součástí zimního období. Výtečně chutnají, hodí se do vaření i pečení a svým nezaměnitelným aroma provoní celý dům. O tom, že med je lék, vědí už malé děti. Skořici zase dospělí používají jako afrodiziakum. Med se skořicí společně působí preventivně a dokáže účinně pomáhat při léčbě některých onemocnění.

Infarkt

Natírejte si na chléb místo džemu med se skořicí. Takové pravidelné snídaně posilují cévy a zlepšují jejich pružnost a tak chrání srdce před infarktem.

Artritida1086290:gallery:true:true

Pacientům s artritidou se uleví, když den začnou a skončí šálkem horké vody s 2 lžičkami medu a 1 lžičkou skořice.

Cholesterol

Pacienti s vysokým cholesterolem mohou snížit jeho hodnoty užíváním 2 lžic medu a 3 čajových lžiček hořčice smíšených v 2 dcl horké vody. Pití tohoto nápoje 3-krát denně snižuje hladinu cholesterolu v některých případech již za pár hodin!

Nachlazení a chřipka

Neléčená rýma trvá týden, neléčená 7 dní, Její projevy však účinně zmírňuje užívání 1 lžíce vlažného medu s ¼ lžičky skořice. Užívejte třikrát denně, kašel ustoupí a pročistí se průdušky.

Med
Autor: profimedia.cz
Posílení imunity

Každodenní užívání medu se skořicí posiluje imunitní systém. Med obsahuje kromě vitamínů i velké množství železa, jeho pravidelné užívání posiluje bílé krvinky v boji proti nepřátelům.

Zápach z úst

Kloktejte ráno teplou vodu smíchanou s lžící medu a lžící skořice a zápach z úst zmizí.

Bolesti žaludku

Med se skořicí působí preventivně proti vzniku žaludečních vředů a pomáhá při bolestech žaludku. Na těžký žaludek pomáhá 2 lžička skořice a 2 lžíce medu před jídlem. Zabraňuje vzniku kyseliny i po těch nejtěžších jídlech.

Nečistá pokožka

Pasta z medu a skořice pomůže proti akné, ekzému , oparu i jiných kožních problémech.
Autor: profimedia.cz


Na akné aplikujte pastu z 3 lžic medu a lžičky skořice. Nechte působit přes noc a ráno smyjte teplou vodou. Do týdne pupínky zmizí i s kořeny. Pastu můžete využít i při léčbě oparu, ekzému či jiných kožních problémech.

Med a v něm obsažená fruktóza na kocovinu naprosto určitě zaberou.
Autor: profimedia.cz

Močový měchýř

Nepříjemné nachlazení a infekce močových cest se v zimě vyskytují nejčastěji. Rozpusťte 2 lžíce medu a 1 lžičku skořice ve sklenici vlažné vody a vypijte. Nezapomeňte, že při těchto onemocněních třeba vypít 2 - 3 litry tekutin.

Hubnutí

Pití šálku medu se skořicí každé ráno půl hodiny před snídaní je tou příjemnější stránkou hubnutí. Nastartuje metabolismus a pomáhá tak snižovat hmotnost.

Chronická únava

Cukr obsažený v medu pomáhá při regeneraci tělesných sil. Dejte si odpoledne místo kávičky čaj vyrobený z medu a skořice. Příliv nové energie na sebe nenechá dlouho čekat.

Autor: lesk.sk, Klena