Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Přestaňte se v tělocvičně nudit

7. ledna 2013 | 07:00

Také vás nebaví klasické hodiny aerobiku nebo posilování, a hledáte něco nového a zábavného? Pak právě pro vás máme 5 tipů z fitness center, které by jste měli zkusit.

Jukari Fit to Fly

Prolétejte se ke skvělé formě díky cvičení, které je inspirováno pohyby artistů Cirque du Soleil. Nebojte, nejedná se o žádné krkolomné akrobatické kousky, ale o účinné protažení a posílení těla, které se provádí na speciální hrazdě zavěšené na lanech. Právě „létání“ je třeba vybalancovat, zatínat svaly a držet správný postoj těla a díky tomu procvičujete i hluboko uložené svaly na pažích, břiše a zádech, o kterých jste doteď možná ani nevěděli.

 

tanec
Autor: Profimedia.cz
Spirals

Vyzkoušejte netradiční tanec Spirals, který kombinuje prvky jógy, pilates a baletu a klade důraz na správné dýchání. Každá lekce začíná zahřátím a protažením, po kterém následuje intenzivní posílení těla a završuje ji zklidnění. Díky tanci posílíte svaly, zlepšíte stabilitu a rovnováhu a osvojíte si ladné držení těla.

 

Pole dance

Chcete-li od cvičení nejen to, aby vytvarovalo vaši postavu, ale chcete u něj i vypadat dobře, pak zkuste tanec u tyče. Tato disciplína se v poslední době stala opravdovým hitem mezi ženami všech společenských postavení. Nejedná se o lascivní svíjení se u tyče, ale o posilování svalů na hýždích, břiše, zádech i pažích, který navíc neskutečně posiluje fyzickou zdatnost.

 

Total-body Resistence Exercises neboli TRX

Do fitcenter v České republice se dostalo cvičení amerických mariňáků, které pracuje s váhou vlastního těla, a díky tomu jej může cvičit opravdu každý. Jedná se o cvičení na závěsném systému, který tvoří dva nastavitelné pásy. Široká škála cviků posiluje nejen svaly, ale také rovnováhu a stabilitu těla.

 

trampolína
Autor: Profimedia.cz
Jumping

Vyskákejte si nejen pružné tělo, ale také dobrou náladu. Jumping není jen tak ledajaké skákání, jde o dynamické cvičení na speciálních trampolínách, které doprovází energická hudba. Během cvičení dochází k posílení svalů, rychlému spalování tuků, zvyšování kapacity dýchání, nebo podpoře lymfatického oběhu.