Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jarní aktivity, při kterých spálíte více než 200 kalorií

  • Buďte do bikin krásná a hubená tak, jak toužíte.
    10. dubna 2013 | 14:30

    Po dlouhé zimě to konečně vypadá, že přichází jaro, které dává prostor venkovním aktivitám. Jestli vás nudí potit se v posilovně, vyzkoušejte pár aktivit, při kterých spálíte kalorie a ještě si zarelaxujete.

  • Kolečkové brusle

    Bruslení
    Autor: Shutterstock.com
    Nečekejte na léto a vyrazte na kolečkové brusle už teď. Jízda na bruslích je skvělým aerobním cvičením, díky kterému zpevníte dolní končetiny i zadeček a spálíte asi 330 kalorií během 1 hodiny.
  • Zahradničení


    Pro vysoký obsah vitamínů a minerálů se mohou papriky směle řadit mezi léčivé plodiny.
    Autor: Profimedia.cz
    Berete okopávání záhonků jako relax nebo spíš jako nutnost? Chyba. Práce na zahradě jsou skvělou aktivitou, při které se hubne.  Pusťte se tedy do hrabání, okopávání, mulčování a podobných aktivit a spalte během jedné hodiny zhruba 300 kalorií.
  • Skákání přes švihadlo


    Obyčejné švihadlo udělá s vaší postavou divy.
    Autor: profimedia.cz
    Vzpomeňte si na svá dětská léta, jak jste s kamarádkou skákala přes švihadlo a náramně jste se u toho bavila. Tahle zábava není jen pro děti školou povinné, proto vytáhněte své staré švihadlo a vylepšete si díky němu figuru. Skákáním totiž spálíte zhruba 350 kalorií za půl hodiny a vylepšíte si fyzickou kondici.
  • Chůze


    Chůze
    Autor: profimedia.cz
    Pokud se necítíte na nějaké vehementní aktivity, vyrazte si na jarní procházku do přírody.  Sama si určete, jak rychle chcete jít, tempo střídejte podle potřeby a kochejte se okolím. Díky pomalé chůzi spálíte za hodinu asi 200 kalorií, při ostřejším tempu se vám to podaří už za 15 minut.
  • Běh


    běhání
    Autor: Shutterstock.com
    Nestačí vám, jen tak se procházet? Odhodlejte se tedy a vyběhněte ven. Běh je jedním z nejúčinnějších způsobů, jak spálit kalorie a vysoustružit stehna, lýtka i zadeček a dokonce i pas. Za 30 minut můžete spálit asi 255 kalorií.
  • Jóga


    Meditace prospívá životní vyrovnanosti.
    Autor: profimedia.cz
    Využijte hezkého počasí, které přinese jaro a vyrazte si zacvičit jógu nejen do fit centra, ale také ven. Pozitivní energii, kterou tím načerpáte, vám vydrží po celý zbytek dne. Díky józe získáte pružné a ohebné tělo, zjistíte, že máte spoustu svalů, které je zapotřebí posílit a vaše mysl si dokonale odpočine. Během půl hodinky cvičení navíc spálíte asi 250 kalorií.

Klíčová slova:  hubnutí, kalorie, sport, běh, jóga, brusle, příroda, zahrada
Diskuse ke článku
.
Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...