Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Hybridní produkty, coquette make-up či ombre lips. Seznamte se s trendy v líčení pro rok 2024

27. února 2024 | 00:00
Prezentace klienta |

Jednodušší kosmetická rutina, beauty produkty, které o pleť současně i pečují či extra ženské styly líčení jako barbiecore nebo coquette make-up. To jsou některé z trendů ve světě líčení a pleťové kosmetiky pro rok 2024. Oblibu si ovšem udrží i nude make-up, jehož základem je dokonale rozzářená, přirozeně krásná a zdravá pleť. Pojďte se s námi podívat na několik trendů pro tuto sezónu.

S romantickým coquette líčením zazáříte

Svět líčení už na podzim minulého roku opanovaly extra ženské styly, které se inspirovaly filmovým hitem Barbie a využívají tak především paletu růžových odstínů. Na popularitě neztrácejí ani tvářenky, ty se dokonce podle trendu zvaného „draping blush“ nanášejí od lícních kostí až po začátek čela kolem spánků. S tvářenkou, růžovými odstíny a ženskostí pracuje i coquette make-up, který je pro aktuální zimní sezónu jako stvořený. „V zimě naše pleť působí bledší, perfektně rozpracovaná tvářenka v růžovém odstínu jí tak dodá živost. Kromě ní se romantický coquette make-up soustředí také na rty, které radí barevně sladit k barvě tvářenky. Ale spíše lehčeji, aby se vytvořil barevný nádech, nikoliv klasicky ostře ohraničené rty. Ve finále se pak rty přetřou leskem,“ popisuje Markéta Davidovich, ředitelka Make-Up Institute Prague.

Pokud růžovým tónům neholdujete a preferujete přirozený nude make-up, žádný strach, i ten frčí. "Perfektní přirozený make-up vytvoříme nejlépe na zdravou a opečovávanou pokožku. Ta musí být vyživená a hydratovaná, aby make-up skvěle seděl, nedrolil se a také aby dlouho vydržel,“ vysvětluje Hristina Georgievska, profesionální make-up artistka. Dodává, že v jejím profesním životě se setkává s různými typy pleti a největším rychlým pomocníkem pro vytvoření perfektního make-upu je báze pod make-up, která umí rychle vyživit a zároveň hydratovat pokožku. „Skin Food od Weledy používám už několik let a dokáže opravdu zázraky, v okamžiku připraví pleť, sjednotí ji, poradí si i s rozšířenými póry a také ji dokonale rozzáří. Skin Food je dostupný také ve verzi Light, kterou používám při líčení normální nebo i mastnější pleti.“

Hybridní produkty krášlí i pečují

Zdraví a péče rezonuje celým životním stylem, líčení nevyjímaje. Podle odborníků, ale i podle směřování samotných výrobců kosmetiky, se do popředí zájmu dostávají hybridní beauty produkty, které svou „zkrášlovací“ funkci spojují s pečujícími účinky. „Péče o pleť je základem krásného make-upu. Beauty produkty, které pleť zkrášlí a zároveň vyživují a dodají jí zdravější vzhled, to je ideální spojení. Určitě je za mě ale důležité, aby ženy nezapomínaly na péči o pleť před aplikací make-upu. Nemyslím si, že například hydratační make-up je pleti schopný poskytnout tolik hydratace, aby pod něj nebylo potřeba mít pleť hydratovanou,“ myslí si Markéta Davidovich z MUIP.

Na vzestupu je současně i trend skin streamingu, tedy zjednodušení rutiny péče o pleť. Lidé dnes nemají tolik času, aby si dopřáli rutinu o deseti a více krocích. Na popularitě tak nabývají produkty, které jsou snadno použitelné, nabízejí hned několik benefitů pro pleť a lze je využít na celý obličej, případně i na další části těla. Zjednodušení rutiny pak jde ruku v ruce s důrazem na kvalitu a prospěšnost používaných produktů. „V tomto ohledu je jako stvořený krém Skin Food. Má přírodní BIO složení, pokožku hydratuje, rozjasňuje a vyživuje, navíc je vyloženě multifunkční: je perfektní jako podkladová báze pod make-up, uděláte si z něj hydratační obličejovou masku, použít jej můžete na všechna suchá místa na těle,“ doporučuje Jana Goldbricht, WELEDA Beauty & Product Specialist.

Autor:  WELEDA, spol. s r.o.

Tip: Bohatá výživa pro pokožku i neocenitelný základ pro zářivé líčení

Nechte svou pleť zazářit. Praktický a výhodný Make-up GLOW EFFECT balíček přináší trojici produktů, které se postarají o ochranu, hydrataci, ale také kouzelný lesk vaší pleti a rtů. Využijte je do své rutiny péče o pleť, ale i jako spolehlivé pomocníky při každodenním i slavnostním líčení, abyste dosáhly rozjasněného looku.

V balíčku najdete nepostradatelnou zelenou tubu originálního krému Skin Food, máslo na rty a lehký suchý olej ve spreji ze stejné řady.

Skin Food MAKE-UP GLOW EFFECT
Autor:  WELEDA, spol. s r.o.
Cena balíčku: 599 Kč | Dostupné na Weleda.cz zde.