Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Po čem ženy touží aneb krása, sebevědomí a kosmetika

4. prosince 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Ať už zápasíte se sebevědomím dlouhodobě, nebo vás jen občas přepadají pocity úzkosti z pupínků, kruhů pod očima či unavené pleti, jedním z mnoha způsobů, jak jej pozdvihnout, je správná kosmetika. A nemyslíme tím pouhé líčení. I pravidelná péče o tělo a pleť vám pomůže do každého dne vkročit s úsměvem. Jak na to?

Krása je velice subjektivní záležitost. Někteří preferují nalíčenou tvář, jiní zase přírodní půvab bez příkras. Pravda ovšem je, že i jemná kosmetika projasní pleť a pomáhá jí vypadat zdravě, aniž by bylo potřeba dokrášlovat obličej make-upem nebo stíny. Mimoto pak přispěje ke zvýšení vnitřního sebevědomí.

Věnujte čas sami sobě

Někdy se člověk potřebuje vydýchat a strávit čas v klidu sám se sebou. To je skvělou příležitostí k tomu, vytvořit si rituál, do něhož zařadíte péči o pleť, meditaci nebo třeba jen chvilku s dobrou knížkou. Všechny tyto aktivity mohou přispět ke zvýšení sebevědomí. Jak? Četba a meditace pomáhají zrelaxovat a jsou prospěšné pro naši mysl, péče o tělo a obličej zase probudí a osvěží pokožku. Spojuje je pak to nejdůležitější – tyto věci dělá člověk pro sebe, pro lepší pocit ze sebe samého. A tím přirozeně roste i sebevědomí.

Zdravá pleť nepotřebuje šminky

Vtipů o mužích, kteří si vlasy i tělo myjí jediným přípravkem 3 v 1, od hlavy až k patě se otírají jedním ručníkem, pleť si čistí pouhým chrstnutím vody do obličeje, a stejně vypadají dokonale, je nespočet. To ovšem není péče, jakou by si pokožka zasloužila, není na ní nic zdravého a póry ani zdaleka patřičně nevyčistí. Přitom stačí úplné minimum, aby se člověk cítil příjemně a měl ze své pleti lepší pocit. Odlíčení, vyčištění nebo masáž ji pomohou projasnit a předcházet nedostatkům. Při pravidelném ošetřování můžete už po několika dnech pozorovat změny k lepšímu.

Dělejte to pro sebe, ne pro okolí

Moc ti to sluší, ale kvůli mně ses nemusela malovat! Kdo by tuto větu alespoň jednou v životě nezaslechl. V této souvislosti je důležité položit si otázku, zda se líčíte, abyste zaujala někoho jiného, nebo proto, že se s make-upem a řasenkou cítíte lépe vy sama a děláte to pro svou radost. Spokojená se sebou byste totiž měla být v první řadě vy sama, na názoru ostatních už tolik nesejde.

Sebevědomá krása, nebo krása v sebevědomí?

Krása se skrývá i v jiných věcech než jen v obličeji. Samozřejmě že spokojená, zdravá a dobře vyživená pleť má všechny předpoklady pro to připsat si alespoň kousek zásluh na vnitřním sebevědomí. Šminky vám s ním sice mohou pomoci, zkuste však nezapomínat na přirozenou krásu. Pokud jste od přírody sebevědomá, vaše krása může spočívat právě v tom.