Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pecky z redakce: Extrémní šílenství, revoluce v optice a poslední vloupačka

  • 22. května 2023 | 06:00

    Další nálož pecek z redakce je tu. Jsou tu módní novinka, výstava nevšedních skleněných objektů, filmová novinka, ale i tip na super zahrádku s výhledem – a ještě mnoho dalšího...

    Každý týden se na nás valí tolik novinek a pozvánek na akce, že je opravdu těžké vybrat to nej, co by vás mohlo bavit, ale doufám, že vás potěším alespoň jedním tipem!

  • Ekologie na prvním místě

    Převzít si nákup a zároveň poslat dál nepotřebné knihy, aby dělaly radost jinde. To je vize nového projektu dvou velkých českých inovátorů internetových služeb: prodejce potravin Rohlik.cz a knižního secondhandu Knihobot.cz. Ti přicházejí s ojedinělou společnou službou, která nabízí zákazníkům spojení příjemného s užitečným. Při převzetí nákupu nyní mohou kurýrovi rovnou svěřit i zásilku nevyužívaných knih pro Knihobot. O nic dalšího se zákazníci starat nemusí, firmy si totiž balíček samy předají a jim jen přijdou peníze na účet. Rohlík navíc výnosy za tuto službu věnuje kompletně na charitativní účely, čímž stvrzuje svou roli lídra ve společenské odpovědnosti velkých firemních hráčů v ČR.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Chytrý nákupní vozík Veeve • VIDEO: VTM

  • Spojení talentů

    Lenka Kerlická se pod svou značkou 27JEWELRY spojila s designérkou Denisou Adolfovou, se kterou jí pojí nejen dlouholeté přátelství, ale především vzájemný respekt a obdiv k umění. Denisa tvoří ručně šité kabelky z prvotřídních materiálů s nadčasovým designem, a tak nemohla nevzniknout unikátní kožená kabelka s názvem Echospirit ozdobená šperky od 27JEWELRY. Lenky a Denisy ateliéry spojuje přes Vltavu Karlův most, a tak vznikl půvabný nápad nechat se inspirovat při tvorbě odkazem Karla IV. Kabelka doslova zve na cestu za hledáním pravého pokladu. Nese v sobě moudrost dědictví našich předků. Promlouvá o nejkrásnějších podobenstvích v Bibli. O proměně zrníčka, které spadne na úrodnou půdu. Není náhodou, že jsou šperky na kabelce umístěné do čtvercového pole, z místa, odkud se vydáváme na cestu a vracíme zpět. Plasticita a vrstvy kabelky symbolizují pomyslnou cest u moudrosti a řeku, jež má očistnou moc.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Dana Batulková: Nejkrásnější kabelky dostávám od syna Jakuba • VIDEO: videohub

  • Extrémní šílenství pro dobrou věc

    Jan Kempa je profesionální trenér, který pomáhá lidem dostat se do formy a sportovcům připravit se na závodní sezonu. Sám se teď ale chystá na jednu z největších sportovních výzev svého života. Během dvou dnů chce uplavat 6 km a dalších 50 km zajet na kolečkových běžkách. Následovat bude 440km jízda na kole završená neuvěřitelně náročným závodem Beskydská sedmička. A proč? Sáhnout si až na dno je ochoten kvůli svému charitativnímu projektu Makám srdcem, ve kterém sportováním vybírá peníze pro neziskové organizace. Každý nasportovaný kilometr, ať už jeho, nebo jeho fanoušků, letos poputuje organizaci Zdravotní klaun. Možná je na čase začít fandit a hýbnout zadkem, pomůžete sobě i jiným! Jendův Ultra Kvadriatlon proběhne mezi 26.5. a 28.5., bude pečlivě monitorován na sociálních sítích. Navíc si budete moci zasoutěžit o hodnotné ceny od partnerů. Celý víkend můžete také adoptovat Jendovy kilometry a přispět tak finančně na sbírku pro Zdravotního klauna. Více informacích na stránkách Makám srdcem.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Běháním nezhubnete, tvrdí osobní trenérka: Jak je to možné? • VIDEO: Adam Balažovič

  • První láska a poslední vloupačka

    Do kin míří komedie s Hanou Vagnerovou v roli femme fatale. Příběh o první lásce a poslední vloupačce ukáže, co jsou dva muži schopní udělat kvůli jedné ženě. V jedné vile na kopci se sejdou tři kamarádi a nečekaně taky parta zlodějíčků, která je považuje za konkurenční partu. Villa Lucia slibuje výraznou stylizaci, kombinaci akce a romantiky a humor na hraně. Dále hrají Michal Kubovčík, Juraj Hrčka, Zdeněk Godla, Robert Nebřenský, Vlado Černý, Tomáš Mischura a další.

  • Buďte odvážná, přihlaste se

    Největší tuzemský festival ilustrace a komiksu LUSTR letos oslaví 10. narozeniny! Letošní ročník proto bude ještě o něco velkolepějším setkáním mezinárodní ilustrátorské scény. Tvůrci, kteří v rámci festivalu ještě nevystavovali, se nyní mohou v rámci open callu hlásit do výstavní sekce Showcase mladých talentů, a to do konce května. Dnes již tradiční část výstavního programu nesoucí název Showcase mladých talentů přináší každoročně volnou přehlídku toho nejzajímavějšího, co se urodilo v ateliérech mladých ilustrátorů a komiksových tvůrců za poslední rok. Festival chce prostřednictvím této sekce nabídnout to nejčerstvější z ilustrátorské scény, a také představit nová jména. Přehlídka bude opět rozdělena do dvou samostatných sekcí: komiks a volná ilustrace. Vystavující showcasu vybírá odborná porota na základě přihlášek, které je možné na webu festivalu podávat do konce května.

  • Živá vzpomínka

    Výstava Skleněná duše potrvá od 18.5. do 17.9.23 v UMP v Praze. Celkem 21 předních českých umělců z různých oborů zde představí své pojetí tavené plastiky prezentované do pietních schránek. Ty se tradičně používají k uložení popela zesnulého, mohou však sloužit také jako krásné umělecké předměty, které uchovávají vzpomínku na blízkého ve vašem domově. Do skleněných plastik můžete ukládat nejen popel zesnulých, ale také například jejich dopisy, šperky anebo jiné předměty, na něž se vážou vaše vzpomínky. Objekty s vámi mohou cestovat, stěhovat se jako „mobilní hrobky, pietní oltáříčky“ . Autoři vám ukážou, že celkově mohou být pohřební urny něčím víc než jen nádobou na popel; mohou sloužit jako krásné a smysluplné umělecké předměty, které udržují vzpomínku na vašeho blízkého naživu. Jejich začleněním do svého domova můžete vytvořit prostor, který uctí a oslaví jeho život a poskytne útěchu a klid uprostřed zármutku.

  • Hurá na střechu

    Střecha Radost s jedinečným výhledem na Prahu z prvního pražského mrakodrapu vstoupila 1. května neformální otevíračkou do v mnoha ohledech nové sezony: Po rekonstrukci v novém kabátě a s novými provozovateli. Oblíbené místo na střeše Domu Radost, který je nepřehlédnutelnou funkcionalistickou dominantou náměstí Winstona Churchilla na pražském Žižkově, láká bohatým programem. A samozřejmě také unikátní vyhlídkou na pražská panoramata a skvěle zásobeným barem, v němž bude letos poprvé k mání například pivo z Rodinného pivovaru Zichovec.

  • Stromy zpět

    Společná inciativa dvou kamarádů z Teplic, Richarda Krajníka a Filipa Hradila, kteří se snaží zapojit co nejvíce lidí do obnovy české krajiny po kůrovcové kalamitě a negativních dopadech změny klimatu. Projektem Sázíme Česko umožňují všem zájemcům podílet se na výsadbě nových stromů, ať již osobně přímo na vybraných lokalitách, nebo vzdáleně formou zakoupení sazenice, o kterou se postarají dobrovolníci, i stálí spolupracovníci projektu Sázíme Česko. Dosud se podařilo získat finance na zakoupení a vysazení více než 150 tisíc stromů. Sázíme Česko je součástí Asociace společenské odpovědnosti, největší iniciativy společenské odpovědnosti a cílů udržitelného rozvoje OSN v České republice.

  • Revoluce v optice

    Oblíbená značka slunečních brýlí Ray-Ban přichází na trh s absolutní novinkou. Vydutou čočkou, která oproti té běžné nesměřuje ven, ale dovnitř. Tuto inovaci už firma zakomponovala do svých nejznámějších stylů slunečních brýlí, které na propagačních snímcích prezentuje slavná supermodelka Vittoria Ceretti. Ray-Ban tak s novou kolekcí Reverse znovu dokazuje, že se nebojí zkoumat neprobádané a udávat celosvětové módní trendy. Díky průlomovému digitálnímu procesu je přední i zadní část čočky kalibrována v dokonalé synergii. Uživatelé slunečních brýlí si tak mohou vychutnat zcela ostré a přesné vidění těch nejvyšších optických standardů. Pro ještě lepší vizuální zážitek jsou skla obohaceny o speciální antireflexní úpravu, která snižuje odrazy až o 70 %.

Diskuse ke článku
.