Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pecky z redakce: Tyhle události a novinky by vám rozhodně neměly uniknout!

18. října 2022 | 06:00

Pravidelně vás informujeme o novinkách ze světa kosmetiky, trendů, knih či zdraví, ale i o nadcházejících událostech, kterými si můžete okořenit následující týden. Co je v našem hledáčku tentokrát a co by vám rozhodně nemělo uniknout? Račte se inspirovat! 

Hračka roku

Váháte, jak zabavit děti? Zkuste se podívat na vítěze 15. ročníku soutěže Hračka roku, která oceňuje nejzajímavější a nejkvalitnější produkty. Letos na plné čáře vyhrála sada Kvido – 5 venkovních bojovek od společnosti Albi.

Pavilon goril

Jestli jste ještě nebyla v novém pavilonu goril v Zoo Praha, tak to určitě napravte. O návštěvu Rezervace Dja je mimořádný zájem, proto se prodloužila otevírací doba. Minimálně měsíc tak můžete zkoumat kamerunský prales a pozorovat gorily i po uzavření areálu zoo.

Více informací o novém pavilonu se dozvíte v našem článku či videu:

Video se připravuje ...

Zdravá školní jídelna

Lidl přišel s programem zdravého a ekologického školního stravování. Usiluje o to, aby si děti jídla vážily, znaly jeho hodnotu a naučily se, jak vzniká. V říjnu se otevřela první nová „jedlá“ školní zahrada, a to v Mateřské škole Řestoky na Chrudimsku.

Na koníčky do Chuchle

Programu předposledního dostihového dne metropolitní sezony vévodí nejdelší rovinový dostih roku s tradicí od roku 1920. Je určen pro tříleté a starší supervytrvalce. Délka závodní trati totiž činí 3200 metrů. Koňské dostihy však nejsou jen záležitostí pro dospělé, užijí si je i děti. Při příznivém počasí se mohou zdarma projet na ponících nebo se vyřádit na venkovním hřišti s atrakcemi (trampolíny, kolotoč, skákadla) či v krytém dětském koutku v přízemí tribuny. A kdy že se akce koná? Startuje již ve 13 hodin 23. 10. na dostihovém závodišti v pražské Chuchli.

Knižní novinka

Novinka bestsellerové autorky Joy Fieldingové Slepá ulička se odehrává na maloměstě, v nenápadné uličce, kde je jedné noci někdo zastřelen. Žije zde pět rodin a všichni vám potvrdí, že tak ohavný čin by nespáchal ani jeden z jejich sousedů… Napínavý příběh vydává nakladatelství Ikar a jeho pořizovací cena je 399 Kč.

Inspiroval vás náš výběr? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma a vybírejte novinky ze světa filmu, knih a her za nejvýhodnější ceny!

Další zajímavé tipy naleznete v tištěném Blesku pro ženy. Zakoupit si ho můžete na vašich oblíbených stáncích nebo na iKiosku ZDE

Autor: bla, Štěpánka Bínová