Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Co je diamantové malování a proč je tak populární

8. září 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

 Diamantové malování je zábavná, interaktivní umělecká činnost s nekonečnými možnostmi kreativity. Diamantové malování se podobá malování podle čísel, a připomíná i vyšívání křížkovým stehem. Plátno s obrázkem se rozdělí do mřížkového vzoru, kdy každé políčko v mřížce je označeno nějakým kódem. Na tyto plošky se kladou malé diamanty se stejným označením.

Tato nová forma tvorby obrazů je fantastickým způsobem, jak se sblížit s přáteli, rodinou nebo kýmkoli jiným! Myšlenkou Diamantového malování zažít si tvorbu uměleckého díla, zatímco relaxujete a věnujete se činnosti, která je kreativní a uspokojující. Ať už jste umělec začátečník, který plánuje Diamantové malování jen vyzkoušet, aby se pobavil se svými dětmi, nebo zkušený profesionální malíř, zamilujete si tvorbu obrázků a jejich proměnu ve vlastní umělecké dílo.

Mnoho těch, kteří si zkusili nějaký obrázek z diamantů sestavit, říká, že to byl jedinečný zážitek. Někteří našli svůj nový oblíbený koníček. Není divu – práce na tvorbě obrazu pomocí malých diamantů je příjemná relaxace! Navíc po dokončení máte nádherný obraz z lesklých kamínků.

Co najdete v sadě pro Diamantové malování?

·       plátno (volitelně napnuté v rámu) s krycí fólií

·       korálky s číselným kódem podle barvy

·       pero pro nanášení diamantů

·       voskový plátek pro podávání kamínků

·       plastová miska na kamínky

Jak při Diamantovém malování postupovat?

Postup je velmi jednoduchý a podobá se malování podle čísel, ale místo barevných fixů či akrylových barev, používáte barevné korálky! Plátno s mřížkou má samolepící vrstvu, která zajistí, že korálky budou na místě držet. Nepotřebujete tedy žádné lepidlo.

V sadě pro malování diamanty najdete pero, určené pro sázení diamantů na správné místo. Hrotem pera nejprve naberete kuličku vosku. Vosk má také schopnost přilepit si jeden kamínek, ale jeho přilnavá síle je o mnoho menší než lepící vrstva plátna.

Samolepící vrstva plátna je samozřejmě zakryta fólií. Tu musíte před prací poodkrýt. Neodkrývejte ji ale celou, nýbrž jen tu část, kterou chcete osázet kamínky.

Perem tedy naberete jeden kamínek, který přenesete na plátno a položíte jej na místo, kam patří. Lepkavá vrstva na plátně zajistí, že se kamínek z pera uchytí v místě dotyku. A pero je opět připraveno k sebrání dalšího kamínku a k jeho přemístění na plátno. Takto snadné to je!

Autor: Westlogic s.r.o.

Doporučený postup při Diamantovém malování

Každý si samozřejmě může zvolit vlastní styl a postup. Naše zkušenosti ale ukazují, že nejlepší je dodržovat několik dobrých rad, plynoucích z praxe:

·       Vyberte si vždy jen jednu barvu korálků a vyplňte jimi souvislou plochu.

·       Nesnažte se vyplnit jednou barvou hned několik plošek, či dokonce celý obraz. Měli byste pak problém nalézt všechny mezery, do kterých patří další barvy.

·       Odkryjte jen tolik fólie, která kryje tu část, kterou budete osazovat kamínky.

·       Po dokončení práce jedné plošce znovu zakryjte dílo fólií a lehce přitlačte rukou, abyste korálky ještě více upevnili k lepidlu.

·       Dbejte na to, aby byl rozpracovaný obraz celý zakrytý fólií, když jej nepoužíváte.

·       Po úplném dokončení odstraňte fólii zakrývající plátno a obraz můžete vystavit.

Autor: Westlogic s.r.o.

V čem je Diamantové malování diamanty zábavnější a příjemnější než jiné techniky?

Především je to snadné! Postup je velmi jednoduchý a podobá se malování podle čísel, ale místo barevných fixů nebo čísel používáte barevné korálky!

Technika diamantového malování je přeci jen ještě o krok blíže k těm, kteří si chtějí zkusit vytvořit nějaké umělecké dílo bez předchozího studia nebo zkušeností. Nevyžaduje ani tak pevnou ruku, jako třeba malování podle čísel.

Diamantové malování objednávejte na diamantove-malovani.cz Proč byste měli objednat obrazy právě od tohoto dodavatele? Je to největší evropský výrobce diamantového malování. Kromě Čech vyváží i do dalších zemí EU, avšak každý zákazník je pro ně důležitý a všem se věnují se stejnou láskou a péčí.

Na e-shopu www.diamantove-malovani.cz najdete přes 4000 motivů. Věříme, že se sem po první zkušenosti rádi vrátíte. Malování diamanty je totiž zábavná a antistresová činnost, díky které si krásně oddychnete a zapomenete na starosti. Navíc je dost návykové!