Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Za 5 týdnů do plavek a 5 kilo dole k tomu: Jakých chyb se vyvarovat?

6. června 2022 | 06:00

Ještě máte dost času zhubnout zdravě. Přísné diety vám mohou sice na chvíli pomoct, ale vedle kilogramů dole mohou způsobit únavu, vypadávání vlasů, či dokonce deprese.

Nenechte se proto nechat zlákat rychlo dietami – jsou dlouhodobě neudržitelné a nejsou prospěšné. To potvrzuje i Věra Burešová, výživová poradkyně Naturhouse.cz. „Člověk se už po pár dnech na takové dietě začne těšit na to, až omezení v jídle skončí, což s sebou nese řadu důsledků. Jedním z nich je zpravidla to, že po dietě člověk přibere ještě o něco víc, protože tělo má stále snížený výdej energie. To je ostatně už dobře známý jojo efekt,“ varuje odbornice. Kterým dalším praktikám se raději vyhýbat?

Chyba 1: Bez pečiva

To, že si k obědu nedáte pečivo nebo přílohu, vede akorát k tomu, že večer budete mít hlad jako vlk. Je lepší sledovat etikety a místo toho dresinku, co jste si na salát nalila (aby se dal vůbec sníst), si klidně pečivo dát můžete. „Pro zdravého člověka není nutné ani vhodné tak zásadní omezení až vyloučení zdrojů složených sacharidů,“ říká výživová poradkyně Věra Burešová a dodává, že pro naprostou většinu hubnoucích se nízkosacharidové diety řadí mezi směry, které jsou dlouhodobě neudržitelné.

Co udělejte: Omezte slazené pití, ochucené mléčné výrobky a sladkosti.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: bla