Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vezměte se v zimě! Zimní svatba má hned několik výhod

15. října 2021 | 06:00

Většina snoubenců si svatbu plánuje na jarní či letní termíny. Proč ale veselku neuspořádat v chladnějších dnech v zimě? Originální a pohádková svatba v zimní krajině bude rozhodně ten nejlepší nápad, který vás při plánování vašeho jedinečného dne napadl.

Každá nevěsta si přeje mít svou svatbu jedinečnou, kouzelnou a nezapomenutelnou, málokdo už ale uvažuje o tom, udělat tento den výjimečný právě tím, že se bude odehrávat v zimě. Svatba v chladném počasí, či dokonce na sněhu má své kouzlo. Není to volba pro každého, po přečtení těchto důvodů si ale na zimní svatbu začnete myslet určitě také. 

Počasí

Jedním z velkých plusů je bezpochyby počasí. I když se chladné a větrné počasí může zdát na svatbu nevhodné, opak je pravdou. Nikdo se nebude potit ve vysokých teplotách, nevěstě nebude horko pod vrstvou make-upu ani ve velkolepých šatech a nebudete přemýšlet nad variantou pro případ deště. Při pořádání zimní veselky totiž každý se zimou, sněhem a pár kapkami navíc počítá. Všichni hosté ale určitě přivítají přichystané deky, a to například u vchodu do místnosti, kde se bude konat hostina.

Video se připravuje ...
Lucie Šafářová o utajované svatbě s Plekancem: Spousta příprav kvůli jednomu dni • VIDEO: Kisa Císařová

Přípravy 

 

Mrazivé počasí vám může hrát do karet i při přípravách dekorace a pohoštění pro hosty. Místo letních drinků jsou na místě spíš horké čaje či svařené víno. Sladké pečivo v chladu vydrží déle čerstvé, stejně jako svatební kytice, a to ocení opravdu všichni snoubenci. Na zimní svatbu se nehodí příliš veselé barvy, proto volte světle modrou, temnější odstíny fialové a hnědé. Hodně oblíbená je také smaragdově a lahvově zelená. Bude to chtít i tematické pozvánky. Můžete použít sněhové vločky, zasněžené stromy, jehličí, rampouchy i vánoční motivy. 

Dalším pozitivem je pro mnoho snoubenců možnost většího výběru, a to hned v několika směrech. Vzhledem k tomu, že zimní svatba je mimo sezonu, mnoho věcí se tak stává dostupnějšími a také cenově přijatelnějšími. Zimní termíny jsou poloprázdné. Hodně míst, kde byste si svatbu v létě mohli dovolit jen těžko, bude v zimě volných. I svatební koordinátorky a cateringové firmy budou mít ceny daleko nižší. 

Třešničkou na dortu budou svatební fotky. Pohádkově zasněžená krajina v kombinaci s krásnou nevěstou a pyšným ženichem je opravdová romantika. Možná budete na takovou svatbu muset nachystat i řetězy na kola auta nebo pořádnou čepici a šálu, za tak originální svatbu to ale stojí, co říkáte? 

Autor: Adéla Ondroušková