Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak si zpříjemnit podzimní víkendy s rodinou?

Jak si zpříjemnit podzimní víkendy s rodinou?
20. září 2021 | 16:37

Kdyby celý podzim svítilo sluníčko a kolem by poletovalo barevné listí ze stromu, byl by podzim mnohem oblíbenějším obdobím. Bohužel je většinou zataženo a prší. Víme, jak si to můžete zpříjemnit! Máme pro vás dva tipy, které vás vytáhnout z vyhřáté postele.

Vydejte se do pravěku mezi dinosaury

V metropoli se 4. října otevřou brány jednoho z největších a nejmodernějších soukromých muzeí dinosaurů na světě Dinosauria Museum Prague. Do světa dinosaurů můžete vyrazit i v plískanici, protože je najdete v krytém nákupním centru POP Airport kousek od Letiště Václava Havla.

Na čtyřech tisících metrů čtverečních vás bude čekat dobrodružná cesta do pravěku, ve které nebudou chybět originální až 24 metrů dlouhé a 154 milionů let staré kostry dinosaurů. Největším exponátem a dominantou muzea je kostra býložravého diplodoka, která je z více než 90 % originální. Dalším unikátem je Triceratops, kterého pojmenovali Trik a patří mezi nejzachovalejší exempláře svého druhu. Díky zahojeným zraněním, která jsou rozeznatelná na jeho hlavě, předpokládáme, že přežil útok nejobávanějšího

 predátora T-rexe. Jak to asi vypadalo, budete moci zažít na vlastní kůži při rekonstrukci souboje v unikátní rozšířené realitě. K vidění je také unikátní sbírka více než 6000 zkamenělin a minerálů Geosvět a ve virtuální hře Dinosauři VR zase budete mít možnost ocitnout se 80 milionů let zpět v pravěkém světě, kde se setkáte s ikonickými dinosaury tváří v tvář.

 

Vydejte se na farmu

Série poznávacích akcí, která má za cíl propojit menší a střední farmáře s jejich potenciálními spotřebiteli, tedy i vámi, jde do finále. Poslední zastávka v rámci projektu Poznej svého farmáře a BIO ZÁŘÍ se koná 25. září ve Zlínském kraji, a to konkrétně ve vesnici Velehrad u Uherského Hradiště. Probíhat budou komentované prohlídky celého zahradnictví a ochutnávky různých druhů biozeleninových salátů a biozeleniny – vše čerstvě sklizené. Na farmě bude možné také nakoupit přímo ze dvora a těšit se můžete také na farmářský trh, takže vyrazte na velký sobotní nákup s celou rodinou.