Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tipy na prodloužený víkend: Vyrazte na koncert pro Paměť národa nebo si zamlsejte na Čokofestu

Paměť národa koncert
22. října 2019 | 12:37

Blíží se prodloužený víkend a vy přemýšlíte, kam vyrazit? Přinášíme vám par tipů, díky kterým zabavíte jak sebe, tak i vaše ratolesti! 

Koncert pro Paměť národa: NEZAPOMEŇME

Paměť národa pořádá 28. října od 20 hod. v pražském Foru Karlín benefiční koncert – Nezapomeňme: Koncert pro Paměť národa. Přijďte oslavit říjnový svátek v dobrém stylu! Poslechnout si skvělou muziku a podpořit Paměť národa. Připomeneme si legendární Koncert pro všechny slušný lidi z prosince 1989. Připravili jsme koncert napříč žánry i generacemi: Vystoupí Aneta Langerová, Tomáš Klus, Vladimir 518, Thom Artway, Michal Ambrož & Hudba Praha, Jaroslav Hutka, Jan Burian, Vladimír Merta a mnoho dalších. Těšte se i na zajímavé řečníky. Vstupenky koupíte ZDE.

Paměť národa koncert
Autor: Paměť národa

Mlsejte na Čokofestu

Rádi hýčkáte své chuťové buňky? Na zámku Valtice se o víkendu ocitnete v čokoládovém království. Čokofest vás provede historií čokolády, naučí s ní vařit chutné pokrmy a samozřejmě proběhne i degustace. Ideální místo, kde si osladit život! Po té hromadě čokolády však nemusíte mít výčitky, kalorie spálíte při procházce rozlehlým Lednicko-Valtickým areálem. Více informací najdete ZDE.

Techmanie pro děti i dospělé

Už nechcete poslouchat celý víkend větu: „Já se nudím.“? Připravte pro svá dítka program, který je bude opravdu bavit. V Techmanii v Plzni experimentujte a poznávejte, jak funguje svět kolem nás pomocí všech smyslů. Vyřádí se nejen děti, ale i vy. Vyzkoušejte gyroskop, simulaci útěku z potápějící se lodi nebo 3D planetárium. Muzeum strašidel vás přenese do světa pohádek a kouzel. Bájné doby znovu oživnou v podobě knížete Radouše, vodníků, čarodějnic, ohnivého psa a jiné havěti. V DEPO2015 si vaše děti zahrají na hrdiny. Interaktivní výstava Já, hrdina přibližuje zábavným způsobem, jak se chovat v krizových situacích a jak funguje integrovaný záchranný systém.

...
Autor: archiv firem

Zakončete sezónu

Sezóna vinobraní se chýlí ke konci, zakončete ji slavnostně třeba ve Vrbovci na Jižní Moravě. Cech vinařů Vrbovec navazuje na staré vinařské tradice – průvod v dobovém oblečení, ukládání kozla na zimu do sklepa k šenkýřce, zpěv a cimbál. Sklepní ulička nabízí 260 sklepů, které se právě tento víkend otevřou veřejnosti. Ochutnejte kvalitní burčák, mladá i starší vína a užijte si tradiční moravskou atmosféru. Před jízdou však nepijte! 

...
Autor: archiv firem

Autor: Aneta Valešová